IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La falta de vacunes de tètanus i diftèria impedirà la dosi de record a nois de 14 anys

El calendari vacunal vigent estableix que aquestes vacunes es posin als dos, quatre i sis mesos, així com a l'any i mig i als sis anys

La falta de vacunes de tètanus i diftèria impedirà la dosi de record a nois de 14 anys | pixabay

La falta de vacunes del tètanus i la diftèria a escala global impedirà administrar la dosi de record de la immunització als joves catalans de catorze anys, segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat. L'absència de subministrament, avisada pel Ministeri de Sanitat a la Generalitat, ha deixat en suspens els recordatoris que es duen a terme a la classe de segon d'ESO de les escoles.

La dosi corresponent als catorze anys forma part de la vacunació com a dosi de record contra el tètanus i la diftèria, segons el calendari vacunal vigent, que estableix que aquestes vacunes es posin als dos, quatre i sis mesos, així com a l'any i mig i als sis anys. Salut ha remarcat que, per aquesta raó, el risc de patir tètanus és pràcticament inexistent i un retard d'aquesta dosi no implica un risc per a la salut dels joves. Malgrat això, ha dit que en cas de patir una ferida de risc, és necessari apropar-se al centre d'atenció primària per valorar la possibilitat d'administrar una dosi de reforç en funció de la ferida.


Comentaris

envia el comentari