IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La FAPA crea el Proyecto 43, una iniciativa per ajudar 43 gossos víctimes d'un home amb la síndrome de Noè

Lamentablement, aquest és només un de tants casos que s'estan donant al nostre país

La síndrome de Noè, encara que sembli desconeguda, està força estesa al país. Consisteix a recollir massivament una gran quantitat d'animals del carrer i fer que es reprodueixin. És llavors quan la síndrome és perillosa: qui la pateix és incapaç de mantenir els animals en condicions acceptables i fa que agafin malalties i paràsits per la falta de recursos o per incompetència. A més, es crien en espais reduïts on gairebé no es poden moure i, freqüentment, presenten greus problemes alimentaris i de salut. Només en els últims quatre anys, la Federació d'Associacions Protectores d'Animals (FAPA) ha detectat prop de mil animals en aquestes condicions, resultat d'individus que pateixen aquesta síndrome. 

Alguns dels gossos esperen l'arribada d'una família d'acollida. | Proyecto43

 

Ara un nou cas pren rellevància a Barcelona: es tracta de 43 gossos que s'acumulen en una finca d'un home que té aquesta síndrome. Ja s'hi han aconseguit repartir 20 gossos, però encara en queden 23 més perquè trobin refugi. La presidenta de la protectora Peluts Rodamons, Meritxell Marty, deia que «ara toca la part més dura, ja que durant el transcurs dels primers dies es va produir un gran impacte i la gent ho va respondre amb rapidesa». Els voluntaris tracten d'habilitar un espai per poder tractar amb els animals el tema de la por, perquè estan atemorits per culpa de les condicions en què han estat vivint. El problema és que els gossos es reuneixen en bandada i formen grups grans que impedeixen que els voluntaris s'apropin per ajudar-los. Per sort, els animals s'han dividit de forma natural en dos grups més petits que permeten als voluntaris anar separant-los d'un en un, per aïllar-los i fer la seva tasca molt més fàcil.
 

Els animals estaven en un estat deplorable. | Proyecto43

 

Alguns gossos han estat traslladats a protectores que poden fer-se càrrec d'ells. | Proyecto43

 

Meritxell va fer unes declaracions respecte a la situació general de l'estat dels gossos i els arguments del propietari: «Els posava menjar, però mai no han visitat un veterinari, mai no els han posat un collaret, no saben què és una carícia, no han tingut gens de contacte humà. Han estat a la intempèrie, amb pluja, fred, gel. Tenen diversos problemes articulars per les condicions en què han viscut. També els han desparasitats perquè tenen problemes de pell considerables, les paparres i les puces van per on volen. Hem aconseguit rapar-ne uns quants i tenen moltes ferides». Arran del cas s'ha creat una iniciativa que es diu Proyecto 43 destinada a trobar lloc als 43 gossos. Gràcies a les donacions, Meritxell ha comentat que ha aconseguit l'ajut de veterinaris, que s'han endut mostres dels animals per determinar que no tinguin la leishmaniosi, una malaltia molt greu contreta a través d'un mosquit que en la majoria de casos és mortal.

Alguns han tingut la gran sort de trobar algú que els adoptes, tot i que la gran majoria segueix tenint un destí incert | Pro

 


«També ens han donat molt de pinso, però encara necessitem més ajuda», afegia, recordant, a més a més, que la prioritat és trobar famílies sensibilitzades que adoptin o acullin alguns d'aquests gossos, remarcant que és indispensable la paciència, ja que no són gossos normals i necessiten atenció més constant i especialitzada, per tal de perdre la por i tenir una segona oportunitat. La FAPAM ha habilitat un número de compte on accepten donatius: ES45 1491 0001 2020 4076 6921, amb el concepte: Proyecto 43. També han creat diversos punts de recollida de medicaments i ajuts a Barcelona, Cerdanyola i l'Hospitalet, entre altres, a més d'un perfil de Facebook amb dades i necessitats especials, així com números de contacte i fotos dels gossos.


Comentaris

envia el comentari