La filla gran d'Amancio Ortega podria ser la 'veritable hereva' i no Marta, l'altra filla

És la dona més rica d'Espanya però, no obstant això, li agrada portar una vida tranquil·la

La filla gran d'Amancio podria ser la veritable hereva | Cedida

Sandra Ortega Mera, la filla gran d'Amancio Ortega va néixer a la Corunya. Ara té 49 anys, i des de petita s'ha criat en un dúplex en el passeig de Ronda, a Riazor. La seva mare, Rosalía Mera, la va criar des de la humilitat, i ha viscut sempre seguint aquests valors. Va estudiar en un institut públic, es va casar amb el seu amor de joventut, conduïa un Renault i fins i tot es tenyeix el pèl ella mateixa. Una vida d'allò més normal, excepte perquè tant la seva mare com el seu pare són les persones més riques d'Espanya. Quan Sandra va complir els 18 anys, els seus pares es van separar, i l'any 2013 la seva mare va morir, per la qual cosa Sandra va ser considerada la dona més rica d'Espanya, heretant un patrimoni valorat en 4.700 milions d'euros. Encara que a ella mai li ha agradat presumir d'això, i no s'ha caracteritzat per ser un personatge públic.

Sandra no s'assembla gens a la seva germanastra Marta. L'altra Ortega ha estudiat en col·legis privats, en un internat en Suïssa, és aficionada a l'hípica, viatja en iot, dona grans festes d'aniversaris i és un rostre conegut de l'alta societat. Sorprenentment, la més semblant a Amancio és Sandra. Tots dos tracten d'evitar el luxe i l'ostentació, i són molt discrets amb la seva vida. A més, la filla major d'Amancio ha heretat el seu olfacte per als negocis, i ha rendibilitzat al màxim les seves inversions, invertint grans quantitats de diners en la societat Rosp Corunna, cosa que ha fet créixer la seva fortuna. L'any 2014 va aconseguir que el seu patrimoni creixés amb 3,7 milions, però en 2015 aquesta xifra va pujar a 52,9 milions.

Segons el diari 'El Español', en el repartiment del patrimoni d'Amancio Ortega la 'veritable hereva' de l'imperi Inditex seria Sandra. «Actualment, l'empresari té el 59% de les accions de la companyia, un patrimoni que a la seva mort es repartirà entre els seus tres fills: cadascuna obtindria un 19,7%. Les accions d'Inditex de Marcos les obtindria la seva germana Sandra. Això, sumat al 5% que va heretar després de la mort de la seva mare, convertiria a la filla gran d'Amancio Ortega en la veritable hereva d'Inditex. En canvi, la seva germana Marta solament obtindria el 20%. No obstant això, l'herència seria més complexa que una simple divisió de percentatges, ja que a Galícia existeixen diferents mecanismes amb els quals Amancio podria aconseguir que la seva filla Marta fos la que acabés controlant Inditex», assegura el periòdic. Segons les últimes xifres aportades per Forbes, el patrimoni de la filla Amancio ascendeix a 6.700 milions de dòlars, és a dir, és la dinovena dona més rica del món.

Sandra es va casar amb el seu amor de tota la vida, un noi anomenat Pablo, de família humil, al que va conèixer en l'institut públic on anaven els dos. El matrimoni viu en una finca a la Corunya, i tenen tres fills: Martiño, Antía i Uxía, tots ells educats en col·legis públics. Com es pot veure, Sandra ha volgut criar els seus fills amb la mateixa humilitat la qual ella també va ser educada. Pablo treballa a Inditex, i Sandra es dedica a la fundació Paidaeia Galiza, fundada per la seva mare, que s'encarrega de desenvolupar projectes en favor de la discapacitat, l'emprenedoria i el desenvolupament territorial.


Comentaris

envia el comentari