La forma i la mida de la teva lletra determinen el teu caràcter i la teva personalitat

La grafologia analitza l'escriptura manual per determinar les característiques dels individus

L'escriptura manual és alguna cosa única i característica de cada persona, tant, que pot arribar a definir el caràcter de cadascú. La grafologia analitza la forma d'escriure per determinar els trets de personalitat de cada individu, i fins i tot pot determinar l'estat d'ànim o emocional d'una persona en el moment d'escriure, segons explica LaVozdelMuro. Aquests són alguns dels aspectes en els quals es fixa la grafologia per definir la personalitat:

1. Mida: les persones que fan la lletra petita solen ser tímides i introvertides, encara que també escriuen petit els meticulosos que tenen molta capacitat de concentració. La lletra mitjana és pròpia d'algú equilibrat i amb facilitat per adaptar-se. La lletra gran pot representar a persones extravertides i sinceres, encara que alguns amb poca autoestima poden escriure la lletra més gran per dissimular la seva falta de confiança.

2. Espai: els qui escriuen les paraules molt juntes prefereixen la companyia a la solitud, en canvi, deixar les paraules molt separades pot ser signe de preferir evitar els llocs molt abarrotats.

3. Inclinació:  les persones que escriuen sense inclinar les lletres són lògiques i pràctiques i no es deixen afectar per les emocions. Inclinar les lletres a la dreta pot significar estar obert a les coses noves. En canvi, la lletra inclinada a l'esquerra pertany a persones introvertides i que prefereixen passar desapercebudes, encara que en dretans pot ser símbol de rebel·lia.

4. Forma: les persones creatives i artístiques tendeixen a escriure arrodonit. La lletra punxeguda defineix a persones agressives, intenses, intel·ligents i curioses. Escriure les lletres unides és símbol de ser lògic, metòdic i anar amb compte en les decisions.

5. «l» i «e»: el tipus de volta de la lletra «l» pot variar, una volta estreta defineix a persones que s'autoimposen límits i una volta ampla és símbol d'espontaneïtat i facilitat per expressar-se. En el cas de la «e», una volta estreta significa escepticisme i no deixar-se influenciar, però la volta ampla significa tenir la ment oberta a noves experiències.

6. El punt de la «i»: quan el col·loquem molt amunt, significa que tenim molta imaginació. El punt just sobre la lletra defineix a algú detallista, organitzat i empàtic. Les persones que l'escriuen una mica desplaçat a l'esquerra tendeixen a deixar les coses per més tard. Un cercle en comptes d'un punt pot significar que l'autor és infantil o un visionari. Una ratlla en lloc d'un punt pot revelar autocrítica i impaciència amb la gent que no aprèn dels seus errors.

7. La ratlla de la «t»: posar la ratlla molt amunt pot ser símbol d'ambició, optimisme i autoestima. Les persones que la posen al mig són confiades i segures de si mateixes. Una ratlla llarga pot significar entusiasme i determinació, encara que també pot ser símbol d'obstinació i ressentiment, mentre que la ratlla curta pot significar mandra i poca determinació.

8. Lletra «o»: les persones que la deixen oberta són sociables i s'expressen bé, i les que la tanquen són reservades i no els agrada expressar els seus sentiments.

9. Rapidesa: els que escriuen de pressa són impacients i no volen perdre el temps, els que escriuen a poc a poc són organitzats i metòdics.

10. Força: les persones que escriuen marcant molt són serioses i compromeses, encara que massa pressió pot significar no encaixar bé les crítiques. Escriure suau revela sensibilitat i empatia, encara que també pot indicar falta de vitalitat.

11. Signatura: una signatura il·legible denota que les persones són críptiques i que prefereixen la privadesa. Fer una signatura llegible pot ser símbol de confiança i de sentir-se bé amb un mateix.