ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

La Fundació Althaia de Manresa aconsegueix 78 donants de còrnies durant el 2016

L'Hospital compta amb un equip propi per a l'extracció de còrnies

Cos sotmès a una extracció de còrnia | CatalunyaDiari.cat

La Fundació Althaia de Manresa ha batut rècord de donacions d'òrgans i còrnies aquest passat 2016. Durant l'any 2016, els donants d'òrgans van ser 7 mentre que el 2015 havien estat només 5. Pel que fa a les donacions de còrnies és on es nota l'increment més notable, passant de rebre'n 26 a rebre'n 78. Així doncs, de l'any 2015 al 2016 les donacions s'han triplicat, permetent així recuperar la vista a persones que l'havien perdut.

Va ser l'any passat que es va posar en marxa un equip propi de la Fundació Althaia per a l'extracció de còrnies, segons informa 'Regió7'. L'Hospital Sant Joan de Déu d'Althaia ha estat el quart hospital de Catalunya en donació de còrnies, per darrere d'hospitals de Barcelona tan importants com ho són l'Hospital Clínic, l'Hospital de la Vall d'Hebron i el de Sant Pau. Però la bona notícia és que l'Hospital Sant Joan de Déu d'Althaia és el que té un percentatge més alt d'aprofitament de les còrnies extretes. 

Els resultats «són fruit de la solidaritat de les famílies que, en un moment molt difícil, decideixen fer donació» expliquen des d'Althaia. La Coordinació de Trasplantaments d'Althaia està integrada per professionals mèdics i d'infermeria que també s'encarreguen de promoure la donació dins i fora de la institució amb xerrades de sensibilització.


Comentaris

envia el comentari