La Generalitat aprova el desenvolupament urbanístic de la Gran Via de l'Hospitalet

El futur parc de Cal Trabal superarà les 30 hectàrees després de sumar-ne més de tres

La Generalitat aprova el desenvolupament urbanístic de la Gran Via de l'Hospitalet. | Europa Press

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya ha aprovat definitivament aquest divendres amb 27 vots a favor i 3 abstencions el pla director urbanístic (PDU) Granvia-Llobregat, que permetrà perllongar el soterrament de la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, crear un gran parc urbà en Cal Trabal amb més de 30 hectàrees, i guanyar espai per a activitats empresarials i d'investigació biomèdica, a més d'afegir garanties ambientals.

Així ho ha explicat en declaracions a la premsa el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha atribuït la doble aprovació inicial del PDU —que ha retardat el projecte— a la voluntat d'explicar «amb el màxim nivell de garantia» per a uns plans que preveuen una inversió pública d'uns 176 milions d'euros. Aquest import es finançarà amb els aprofitaments econòmics que es generin a l'àrea del PDU, ha indicat l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que s'ha mostrat «molt satisfeta del treball fet» amb l'objectiu de millorar la ciutat i obrir-la al riu Llobregat.

«Fer això amb recursos pressupostaris seria impossible. Aquest PDU demostra que l'urbanisme ben gestionat ofereix unes oportunitats extraordinàries», ha afegit Rull. D'altra banda, Marín ha reconegut que li hagués agradat que avui estiguessin finalitzant les obres del PDU, que inclouen el soterrament d'un quilòmetre de la Gran Via / C-31 a l'altura de l'Hospital de Bellvitge —queda pendent el tram entre la plaça d'Europa i les vies del tren a l'aeroport, a l'espera d'actuacions d'Adif. Amb tot, l'alcaldessa de l'Hospitalet ha matisat que «ha valgut la pena l'espera per incorporar les aportacions de les al·legacions», que han estat 137 en l'última fase d'exposició pública.


Comentaris

envia el comentari