La Generalitat crea 500 llocs de treball per a joves en entitats socials

Bassa i Romeva alaben l'associacionisme i la participació com "clau" per a un nou país

El servei català d'ocupació. Foto: delCamp.cat

 

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat aquest divendres que el Govern crearà 500 llocs de treball per a joves en entitats socials, un impuls a la primera inserció laboral amb contractes de sis mesos -per a joves d'entre 18 i 29 anys-- que serà també un suport per al sector de l 'associacionisme català.

   Ho ha dit en la inauguració del III Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat, en què el conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva ha destacat la necessitat que la participació ciutadana i el debat siguin «el motor» per construir un nou país i aconseguir una societat més justa i horitzontal.

   Als cinc eixos que tractarà el congrés, com el d'un sistema fiscal just que tingui en compte el rol social de les entitats, Bassa ha volgut afegir el reforç del treball com a eina social, un compromís clau per a la seva Conselleria que ha portat a la decisió d'obrir el juny la convocatòria per a aquests llocs de treball, destinats a joves qualificats.

Estructura d'Estat

   La consellera ha destacat l'associacionisme i el voluntariat com «la millor estructura d'Estat», amb un gran treball en xarxa en tot el territori de Catalunya, i ha apostat per convertir a les persones i aquesta xarxa en el punt clau per a un nou país, amb una societat més igualitària.

   El president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, ha pronunciat la conferència inaugural 'El paper de l'associacionisme i el voluntariat en el marc d'un nou país', i ha cridat al sentit crític per «plantejar un nou horitzó».

   Més de 600 persones han participat en els actes territorials previs a aquest congrés, que se celebra aquest divendres al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

  


Comentaris

envia el comentari