IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat obre un expedient sancionador a Renfe per haver deixat tancats diversos passatgers a Molins de Rei

L'incident pot suposar una sanció de 20.000 euros

Un problema va deixar diversos passatgers atrapats a l'estació de Molins de Rei | Cedida

 

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a Renfe per l'incident que es va produir la matinada del passat 6 al 7 de maig, quan una dotzena de persones van quedar atrapades a l’estació de Molins de Rei per un error de coordinació. El Departament de Territori qualifica els fets de «greus», i apunta que poden suposar una sanció de 20.000 euros «per la prestació inadequada del servei i pel perjudici produït als passatgers afectats». L’incident es va produir a les 01.25 hores de la nit, quan el darrer tren del dia va arribar amb una hora de retard l’estació, a causa d’un atropellament. En arribar, la dotzena de passatgers que viatjaven en aquest últim comboi es van trobar atrapats, perquè l’estació ja estava tancada.

El departament de Territori considera que va existir «una prestació incorrecta» del servei, ja que no es va tenir en compte que el tren anava amb retard. Ricard Font, secretari del departament, ha recordat que la Generalitat té competències en matèria ferroviària i Rodalies, i en aquest cas s'ha aplicat la llei ferroviària, i considera que a Molins de Rei es va produir una situació «de clara deficiència en prestació del servei als usuaris». Tot i que la Generalitat assegura haver notificat Renfe sobre la seva decisió, l'empresa nega haver rebut cap notificació i, el seu portaveu,  Antonio Carmona, ha assegurat que se n'han assabentat pels mitjans de comunicació.

Carmona ha dit que tampoc van rebre l'expedient informatiu previ, i només els van demanar, a través d'una carta, que realitzessin un informe de la incidència del servei com han fet en altres casos. Carmona ha recordat que Renfe va reconèixer que hi va haver un error de coordinació de la companyia, i que ja va demanar disculpes pels fets. No obstant això, el portaveu de la companyia diu que Renfe torna a disculpar-se, i assegura que s'han revisat els protocols per evitar que es tornin a repetir aquests tipus de fets.


Comentaris

envia el comentari