ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

La Generalitat oferirà un programa de retorn humanitari a immigrants sense recursos per tornar al seu país

El programa estarà destinat a totes aquelles persones immigrants a Catalunya que estan malaltes, no tenen recursos i volen tornar al seu país d'origen

 
Persones immigrants | CatalunyaDiari.cat

 

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha fet públic un programa pioner a l'Estat espanyol que té com a intenció ajudar els immigrants malalts sense recursos per tornar al seu país. Segons el mateix Amorós és un programa de retorn que té un cost molt alt, a més d'un alt sentit humanitari. Aquest programa anirà destinat a ajudar a persones malaltes o dependents, amb risc d'exclusió social i que no tenen ningú que els cuidi. Amb aquest programa el Govern assumirà, entre altres despeses, el cost d'un vol medicalitzat.

A més d'aquest programa, la Generalitat i l'Estat espanyol ja ofereixen ajudes de retorn voluntari a les persones immigrades que no han fet sort a Catalunya, que estan en risc d'exclusió social i volen tornar al seu país. L'any passat la majoria de persones que es van acollir a aquesta ajuda van ser un total de 179 persones, la majoria d'elles dones.


Comentaris

envia el comentari