La gent denuncia la llarga llista d'espera que hi ha per poder treure's el carnet de cotxe

Amb motiu de l'escassetat d'examinadors, els alumnes de les autoescoles han d'esperar mesos per examinar-se de la part pràctica

Denuncien la llarga llista d'espera que hi ha per treure's el carnet. | CatalunyaDiari.cat

 

Cada cop hi ha més queixes per part de la gent que es vol treure el carnet de cotxe, amb motiu de la llarga llista d'espera que hi ha per poder fer les proves pràctiques. La raó d'aquesta problemàtica és la falta d'examinadors, que ha comportat que els alumnes de les autoescoles hagin d'esperar-se fins a uns tres o quatre mesos per presentar-se a l'examen. D'aquesta forma, tal com diu Maria Jesús Calero, representant de la Federació d'Autoescoles de Barcelona, «quan l'alumne ha de fer l'examen potser ja ha perdut aquella pràctica que havia agafat».

La situació és greu a tot arreu, però és molt més significativa a les ciutats grans, com en el cas de Madrid i Barcelona, on, segons apunta 324, l'espera pot superar els sis mesos. El motiu d'això és que la demanda és més alta, en haver-hi un volum de població també superior. Aquest fet provoca que molta gent es desplaci a localitats més petites per treure's el carnet més ràpidament.


Un grup de professors d'autoescola i examinadors han visitat el plató d''Els matins' de TV3, on han explicat que l'origen d'aquesta manca d'examinadors rau en el fet que els que han deixat la feina, sigui perquè han plegat o perquè s'han jubilat, no han estat substituïts. D'aquesta forma, de 1.000 examinadors que hi havia, actualment en queden al voltant d'uns 600, segons la Confederació d'Autoescoles.
 

D'altra banda els examinadors també s'hi veuen afectats i han afirmat: «notem la pressió que té l'alumne per voler treure's el carnet: entre el temps d'espera, els nervis de l'examen, el fet de pensar que si suspenen, hauran d'esperar molt temps. Tot això, quan la part psicològica és la més important», i conclouen: «això, a nosaltres, també ens crea pressió psicològica».


Comentaris

envia el comentari