ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

La Guàrdia Civil avisa del frau de les contractacions il·legals de llum

Les autoritats han alertat que no s'han de facilitar les factures a desconeguts

La Guàrdia Civil alerta de les contractacions fraudulentes. | Twitter

La Guàrdia Civil torna a prevenir la població d'una estafa en els serveis de la llar, en aquest cas en la llum. Segons ha comunicat, un acte tan simple com mostrar la nostra factura de la llum a un desconegut podria ser suficient per ser víctimes d'una estafa. Amb les dades que apareixen és possible que es facin contractacions fraudulentes al nostre nom.

«No permetis que un desconegut examini la teva factura de la llum, això podria facilitar les contractacions fraudulentes», ha advertit a través del seu compte oficial de Twitter. Actualment, una de les tècniques més utilitzades pels delinqüents consisteix a anar als domicilis amb el pretext de ser treballadors d'alguna companyia que fan la revisió dels aparells. Una vegada aquí, molts sol·liciten veure la factura i fins i tot el DNI. És aquí quan prenen nota de les dades i, fent-se passar pel titular, contracten serveis de llum i fins i tot fan traspassos de companyies.


D'altra banda, les autoritats continuen advertint que la campanya dels correus electrònics il·legals continua. Consisteix en l'enviament massiu de correus que, suposadament, porten adjunta la factura de la llum de cadascú. Quan s'intenta executar o obrir l'arxiu, els delinqüents poden accedir a les dades personals i al compte bancari dels afectats. Per això, es recomana no intentar descarregar ni obrir aquests arxius.


Comentaris

envia el comentari