La Guàrdia Civil critica que reclamin la seva ajuda els mateixos que els «volien fer fora de Catalunya»

«Ara, després d'haver pres la decisió de privatitzar els serveis de la seguretat del Prat, ens demanen que siguem la solució d'aquest conflicte laboral»

L'associació de guàrdies civils critica que recorrin a ells quan se'ls volia «fer fora de Catalunya». | Europapress

L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha mostrat el seu descontentament aquest dijous davant el fet que el Ministeri de l'Interior sol·liciti la seva ajuda per pal·liar les conseqüències del «conflicte privat» entre els treballadors d'Eulen amb la seva empresa i AENA a l'aeroport de Barcelona - El Prat després que «fa uns dies» se'ls volia «fer fora de Catalunya». En un comunicat, l'AEGC recorda que la CUP va muntar una manifestació davant de la caserna de la Guàrdia Civil del barri de Gràcia de Barcelona «acusant-nos de col·laborar amb la repressió de la lluita democràtica de Catalunya per celebrar un referèndum», diuen a l'informe.

«No podem evitar recordar que ara recorren a la nostra eficàcia, però que som els mateixos als quals fa uns dies ens volien fer fora de Catalunya», exposa l'associació de guàrdies civils en el comunicat recollit per Europa Press i en el qual denuncien, també, que els agents del cos policial són els «més mal pagats» dels cossos de seguretat de l'Estat, «molt per sota dels Mossos i de la resta d'integrants de les policies autonòmiques». «Ara, després d'haver pres la decisió de privatitzar uns serveis», apunta l'AEGC en referència a la situació al Prat, «ens demanen que siguem la solució a aquest conflicte laboral». 

L'associació augura que seran els agents de la Guàrdia Civil els que «patiran els atacs dels treballadors quan vegin els agents com els seus enemics en aquest problema» si finalment han de suplir els treballadors de seguretat d'Eulen, que aquest dijous decideixen si mantenir la vaga parcial o desconvocar-la per a divendres i diumenge i la vaga indefinida a partir del dilluns. «Som conscients que recorren al nostre servei pels problemes que estan patint tots els ciutadans que aquests dies volen agafar un avió per anar de vacances, però també és la nostra obligació exigir més respecte al nostre treball», apunta l'associació, assenyalant la «privatització» de la seguretat en els aeroports com l'origen del conflicte al Prat. «És el resultat que s'aconsegueix el fet de substituir els guàrdies civils de llocs clarament de servei públic, com acabarà passant als centres penitenciaris on també s'ha privatitzat part de la seguretat», denuncia l'AEGC en el comunicat. 


Comentaris

envia el comentari