IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil dona consells per publicar fotos de menors a Carnaval

Els ha publicat al seu compte de Twitter

Ja arriba el Carnaval i és necessari protegir els teus fills. | Cedida

Fer-te una selfie amb els teus fills, fer-li una foto amb l'àvia que feia molt de temps sense veure-la, fer una fotografia o gravar un vídeo mentre els teus fills fan algunes de les entremaliadures que els fan entranyables. Aquests són alguns dels continguts multimèdia més típics que corren diàriament per les xarxes socials de pares, amics i familiars on es pot veure sense embuts allò que més estimen uns pares: els seus fills. Però molts no pensen en les conseqüències que té que els seus fills apareguin en fotos a la xarxa. Publiquen el moment que estan vivint sense tenir en compte que la fotografia —que és momentània— es converteix en una arma de doble tall a través de la qual estan apropant els seus fills a desconeguts.

Amb les dates tan properes a Carnaval, i sent típic la presa d'aquestes fotografies en col·legis, desfilades i altres llocs on se celebren aquests festejos la Guàrdia Civil ha avisat per Twitter d'una sèrie de recomanacions que els pares haurien de tenir en compte no a l'hora de fer una fotografia, però sí a l'hora de pujar la foto a Internet. Sempre s'ha de recordar que els menors no deixen de ser nens i no coneixen els riscos que els seus pares i coneguts els pengin a les xarxes socials.

Entre les recomanacions a seguir, la Guàrdia Civil adverteix que s'ha d'evitar sempre que sigui possible que es vegin els llocs que freqüenten els nens, com les escoles, parcs o el propi domicili familiar. No donar pistes és clau perquè els petits mantinguin la seva identitat oculta. En això s'inclou desactivar la ubicació del mòbil i les dades de coordenades geogràfiques que les fotos puguin contenir. També aconsellen evitar que a les fotos aparegui el cotxe de la família, especialment les matrícules i que a les fotos apareguin els noms complets dels nens en el nom dels arxius de les fotografies. Així s'evitarà la seva possible identificació. Unes altres recomanacions tenen a veure amb els horaris. Ni s'ha de publicar que els nens estan sols a casa ni els horaris que fan ni les activitats que tenen. Pot ser perillós i donar més d'un ensurt innecessari.

Així mateix asseguren que no s'han de compartir fotos on els nens utilitzen l'uniforme de l'escola o la samarreta de l'equip on juguen i s'ha d'avisar d'aquests consells a familiars i amics perquè protegeixin els seus fills i, sobretot, que no publiquin fotos sense el teu consentiment. Finalment la Guàrdia Civil ha recordat que no s'ha d'oblidar que aquella informació i imatges que es pugen a la xarxa s'acaben convertint en públiques, encara que es tinguin tots els perfils bloquejats com un búnquer.


Comentaris

envia el comentari