La Guàrdia Civil s'aferra a l'iPhone de Diana Quer per trobar més pistes sobre la seva desaparició

«Un any després estem com al principi, però la Guàrdia Civil no es rendeix», ha assegurat la Unitat Central Operativa (UCO)

Diana Quer | Cedida

Durant el passat mes d'abril, el jutjat d'instrucció número 1 de Ribeira va decretar el sobreseïment provisional del cas de la desaparició de Diana Quer, tal com explica 'Diario Sur'. Això es va produir a causa de l'estancament de les investigacions, així com l'absència de sospitosos que poguessin ajudar en la seva cerca. Aquella decisió va ser, sens dubte, un cop dur per als cinc experts de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que s'han deixat la vida cada dia per descobrir què li va passar a Diana. Des de la unitat asseguren que, «potser per al jutge és un cas tancat, però la Guàrdia Civil mai tira la tovallola», i estan disposats a seguir lluitant per trobar alguna pista que els apropi una mica més al parador de la jove. Recordem que Diana va desaparèixer fa un any, durant la matinada del 22 d'agost de 2016, quan tornava a casa sola de les festes de la localitat d'A Pobra do Caramiñal. 

Els agents de l'OCU asseguren que probablement es tracta d'un dels casos de desaparició més difícils de la història moderna perquè és molt complicat trobar una desaparició on hi hagi tan poques pistes i sense cap sospitós. Per això mateix, els cinc agents de la Guàrdia Civil treballen amb l'única prova que tenen des de fa un any, l'iPhone 6 de la víctima. Realment, tota la investigació es basa en aquell dispositiu perquè no hi ha cap testimoni fiable. Cal assenyalar, a més, que a la localitat d'A Pobra gairebé no hi ha càmeres de seguretat, un altre recurs que hagués pogut ajudar en la investigació. La principal línia que segueixen els experts és que Diana va passar per Tarragoña amb un cotxe, tot i que aquest no era el seu destí. El problema és que la carretera que uneix aquest poble amb A Pobra, l'AG-11, acaba a l'AP-9, que en menys de mitja hora et pot portar a Santiago de Compostel·la, i en 70 minuts deixar-te fora d'Espanya, per la frontera portuguesa. 

Ara bé, les càmeres de seguretat no van captar en aquella autovia cap cotxe de nit. Per això mateix, l'UCO continua aferrant-se al mòbil de Diana Quer. A principis de juliol, una empresa d'Israel va aconseguir recuperar de forma intacta tota la informació del dispositiu, després que el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil no hagués intentat extreure-la per no perdre les poques dades que tenien. El problema és que la geolocalització del telèfon confirma només els llocs que ja coneixien i no aporten cap dada nova a la investigació. Una falta de pistes que confirmen la tesi dels investigadors: Diana no va desaparèixer de forma voluntària i premeditada. Tal com explica un agent de la policia, «un any després segueixen com al principi, però la Guàrdia Civil no es rendeix.


Comentaris

envia el comentari