La Guàrdia Urbana precinta 12 'afterhours' de l'Eixample

Es van dur a terme 134 inspeccions i els locals precintats van rebre una multa de 20.000 euros
S'ha precintat un total de 12 'afterhours' en els últims tres anys | Guàrdia Urbana

 

La Guàrdia Urbana ha precintat un total de 12 'afterhours' en els últims tres anys al districte de l'Eixample, a Barcelona. Segons informa 'Betevé', tot i que els establiments tenien llicència de bars o restaurants, obrien durant la matinada com a locals d'oci nocturn. Les queixes dels veïns van ser fonamentals per actuar en aquests casos. 

L'any 2014, la Guàrdia Urbana va posar en marxa un dispositiu especial per actuar en aquestes situacions al barri de l'Eixample. Segons l'intendent Pedro Velázquez, el districte barceloní «té una activitat d'oci nocturn molt important i això ha estat vist com una oportunitat per determinats promotors en el sentit de continuar la festa durant el matí».

 

Precintar el local és només l'última fase del procés que ha de dur a terme la Guàrdia Urbana. Primer, la policia arriba als establiments després de les queixes dels veïns, i en moltes ocasiones els locales opten per cessar l'activitat fora de les hores legals en les quals pot obrir. El cos policial va fer un total de 134 inspeccions que van traduir-se en 12 'afterhours' precintats i multes que van arribar als 20.000 euros. 'Betevé' explica en un vídeo com la Guàrdia Urbana tracta amb aquesta problemàtica.