IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La història d'una anciana que vivia en un creuer

Viatjava sempre sola

Queen Elizabeth II | Cedida

 

Molta gent sol acabar els últims anys de la seva vida en una residència o prostrats en un llit sense poder fer massa cosa. Avui recordem una història que va sortir a la llum l'any 2005, quan un home va publicar la seva història en format de carta a internet. Aquest és el sorprenent relat real d'una anciana que vivia en un creuer:

«Fa aproximadament 2 anys, la meva esposa i jo estàvem en un creuer pel Mediterrani occidental a bord d'un dels vaixells de luxe de la línia 'Princess'. Durant el sopar vam estar observant a una anciana asseguda sola al costat de la barana de la magnífica escala del menjador principal.

També ens vam adonar que tot el personal, els oficials del buc, cambrers, ajudants, etc., tots semblaven estar molt familiaritzats amb ella. Li vaig preguntar al nostre cambrer qui era aquesta senyora, esperant que em respongués que era la propietària de la línia de creuers o alguna cosa per l'estil, no obstant això, em va contestar que només sabia que havia viatjat amb ells en els últims quatre creuers.

Una tarda, en sortir de la sala de menjador, les nostres mirades es van creuar i em vaig detenir per saludar-la. Vam estar xerrant i li vaig dir: "Tinc entès que has estat en aquest vaixell durant els últims quatre creuers." Ella va respondre: "Sí, això és cert." Vaig expressar el meu desconcert: "No entenc", i ella va respondre sense pausa: "és més barat que una llar d'ancians."

"Per tant, no aniré a una residència d'ancians. Quan sigui vella i feble, tinc clar que pujaré a un dels vaixells de la línia de creuers 'Princess'. El cost mitjà d'una llar d'ancians és de 180 euros per dia aproximadament. M'he informat sobre les reserves en el creuer i amb descompte per llarga estada i per ser una persona gran el preu seria de 120 euros per dia. Encara així, em segueixen sobrant 60 euros al dia per a:

1. Les propines, que només em suposen uns 9-10 euros al dia.

2. Podré tenir fins a 10 menjars al dia (el menjar és fantàstic, no és menjar institucional, ni tampoc són les avorrides farinetes que serveixen en les residències). Puc acudir al restaurant o usar el servei d'habitacions (el que significa que pot prendre el desdejuni en el llit cada dia de la setmana).

3. Aquest creuer té tres piscines, una sala d'entrenament, rentadores i assecadores gratis, i espectacles totes les nits.

4. Tenen pasta de dents i fulles d'afaitar gratis, i, naturalment, també tinc a la meva disposició productes d'higiene com a sabó i xampú.

5. Fins i tot em tracten com a un client, no com a un pacient. Segur que tindré a tot el personal encantat d'ajudar-me!

6. Què més... Què més... Ah sí! Podré conèixer gent nova cada 7 o 14 dies!

7. Se m'ha trencat la televisió? Necessito que canviïn la bombeta? El matalàs em resulta incòmode? No hi ha problema! Ells m'ho arreglaran tot i, damunt, es disculpen per la molèstia causada.

8. No tornaré a planxar més! Llençols i tovalloles netes cada dia, i sense necessitat de demanar-les.

9. D'altra banda, si caic en una residència i em faig una fractura de maluc, em portaran al metge i ja està; si caic i em trenco el maluc en el vaixell, la companyia em regalarà una suite per a la resta de la meva vida.

10. A més, sempre hi ha un metge a bord!

Ara ve el millor de tot... vols anar a Amèrica del Sud, el Canal de Panamà, Tahití, Austràlia, Nova Zelanda, Àsia...? La companyia sempre tindrà un creuer que faci algun d'aquests viatges. La gran conclusió és: no em busqueu en una residència d'ancians, simplement crideu des de terra al vaixell en el qual estigui!»

El portal 'Snopes' també explica que es tracta d'una història real i que «Bea Muller, de 86 anys i jubilada, es va instal·lar en el creuer Cunard Queen Elizabeth 2, el 5 de gener del 2000. El seu marit havia mort mentre la parella estava en un creuer pel món onze mesos abans, i en lloc d'optar per una casa de retir, la senyora Muller va vendre la seva casa i les possessions per reservar-se a si mateixa una plaça en el vaixell. Deixant a un costat el problema dels espais reduïts, la senyora Muller estava encantada amb la seva vida a bord del vaixell». Muller va morir el 2013, i el Queen Elizabeth 2 va ser retirat del servei el 2008.


Comentaris

envia el comentari