La història viral que busca conscienciar sobre els perills de Facebook

Una mare va perdre a la seva filla per agregar estranys en el seu perfil d'aquesta xarxa social

Mai saps qui pot accedir a les teves publicacions. Foto: Cedida.

Les xarxes socials, en ocasions poden ser perilloses, i publicacions freqüents com fotografies de nosaltres mateixos i dels llocs que visitem podrien suposar un risc real per a la nostra seguretat i la dels que ens envolten. És el cas d'una mare que va cometre un gravíssim error amb el seu compte de Facebook.

La situació és la següent: estem a Facebook i rebem una sol·licitud d'amistat d'una persona que no coneixem de res. No obstant aquesta persona té una fotografia de perfil bastant simpàtica i a més t'ha escrit un agradable missatge en la petició, així que decidim acceptar-lo. I ja no hi ha volta enrere.

Passa un temps, en el qual no has contactat amb aquest estrany i ja has oblidat que el vas agregar. De sobte succeeix alguna cosa molt important: la teva filla menor ha començat l'escola. Estàs molt orgullós d'ella, assisteixes a aquest acte i publiques diverses fotografies de la petita entrant a l'institut, acompanyades del text: «És increïble com ha crescut el meu petit tresor». A més d'això afegeixes el nom de la teva filla i el de l'escola.

Encara que les fotografies tenen molt èxit, no penses en les repercussions que poden existir després d'haver pujat aquesta fotografia. Tots els teus contactes poden visualitzar aquestes fotografies. I aquí és on comença la part fosca d'aquesta història. 

El desconegut que vas agregar a la teva llista d'amics fa un temps, ha guardat per ell la fotografia que vas pujar. I no només això, l'ha pujat a més a un catàleg en línia i enviat l'enllaç a homes de tot el planeta, a través del missatge: «Nena americana, encara no ha fet els sis anys. Només sis-cents dòlars nord-americans!».

La setmana següent vas recollir a la teva filla a l'escola com tots els dies. Et poses a la porta, no obstant això passa el temps i no arriba, i comences a preguntar a tots i cadascun dels pares i mestres del voltant si algú ha vist a la teva filla. El que passa amb la teva filla ara no ho vulguis ni imaginar. Res d'això hagués passat si no haguessis agregat a aquesta persona a Facebook. Encara que aconsegueixis trobar-la, et quedarà aquesta amarga sensació que la teva filla estigui en un catàleg d'abusadors de menors. 

La història que acabes de llegir és absolutament real i els teus fills podrien ser el propers. Recorda no agregar a desconeguts. Mai saps qui pot trobar-se darrere d'aquest perfil.


Comentaris

envia el comentari