La il·lusió òptica que diu si ets intel·ligent o no

L'efecte demostra l'instint de supervivència d'algú

via GIPHY

Internet està ple d'il·lusions òptiques i moltes s'han fet molt virals. Avui recordem un dels primers reptes visuals que, fa tretze anys, va trencar el cap de molts internautes. En ella apareix la silueta d'una ballarina donant voltes, alguns la veuen girant en sentit horari i uns altres a l'inrevés. La teoria més estesa diu que si veus girar la ballarina cap a un costat o cap a l'altre, depèn de l'hemisferi del cervell que utilitzis més, però és totalment fals.

El Confidencial ha explicat la veritable raó de la il·lusió i es basa en les estructures subcorticals, la part del cervell que identifiquen el color i el llenguatge. La majoria de la gent veu a la ballarina girar en sentit horari pel sentit primitiu de supervivència, situat en aquesta zona del cervell. Normalment, solem veure les coses, fins i tot les amenaces que ens poden atacar, des de dalt i poder reconèixer, per exemple, una serp entre els nostres peus, és un avantatge evolutiu.

Per aquesta raó, quan el nostre cervell detecta informació visual ambigua, com en aquest cas, ho interpreta com si l'estiguéssim veient des d'un punt elevat. D'altra banda, les persones que veuen a la ballarina en sentit contrari, tindrien més problemes per detectar una amenaça sota els seus peus. Sigui com sigui, aquest joc visual segueix trencant molts caps i serveix per omplir moltes converses de sobretaula.


Comentaris

envia el comentari