La increïble història de l'embaràs monocorial de la Kate Lucas

Les imatges parlen per si soles

Una ecografia de la Kate Foto: Facebook

La Kate Lucas i el seu marit ja tenien dos fills quan van decidir anar a buscar el tercer. Un cop embarassada, el metge li va confirmar que esperava bessons. Ara bé, aquesta no va ser l'única notícia que va rebre: «Els embrions es van separar per primera vegada entre 8 i 13 dies després de la inseminació, el que significa que no hi ha una membrana protectora entre els dos nens. Si això s'hagués produït un o dos dies més tard, els nadons haguessin estat probablement bessons units». Ara bé, el risc era evident: Els cordons umbilicals poden convertir-se en armes mortals, perquè les possibilitats d'enrotllar-, causant estrangulament o obstrucció són molt altes. Aquests bessons extraordinàriament únics tenen unes possibilitats de supervivència d'un 50%.

El metge de la Kate va aconsellar que mantingués l'embaràs en secret, deixant que fos el dia a dia el que marqués la supervivència dels seus futurs fills. La Kate va decidir canviar de metge, com explicava al seu perfil de Facebook. Just a la setmana d'embaràs 28, va ingressar a l'hospital, on passa 5 setmanes lluitant perquè els seus nadons sobrevisquin. Finalment, els metges van decidir fer-li cesària. 

Quan van veure els cordons umbilicals, no s'ho podien creure. Estaven completament enrotllats un amb l'altre, com una trena. Semblava impossible, però no havien produït cap mena d'obstrucció. A més a més, els metges van escollir el moment just: les dues nenes no van necessitar incubadora ni ventilació. D'això ja en fa 8 anys, però la Kate Lucas ho ha volgut recordar ara al seu Facebook.

La Kate Foto: Facebook


Comentaris

envia el comentari