La jornada laboral podria acabar a les 18.00 hores

Aquesta és una de les propostes de Fátima Báñez, que busca un pacte d’Estat per fer canvis en pro de la conciliació familiar

Fátima Báñez, ministra de Treball i Seguretat Social | Cedida

La ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, busca un pacte d’Estat que serveixi com a garantia per acabar la jornada laboral a les 18.00 hores. L’objectiu principal del canvi és fomentar la conciliació familiar amb la feina. A més, Báñez pretén «estudiar les possibilitats que tindria el canvi de fus horari».

La ministra ha definit una sèrie de mecanismes que podrien ajudar a fer la reforma possible com el «teletreball o la creació d’una bossa d’hores per gestionar assumptes propis», element que ja es té en compte en alguns sectors. D’altra banda, altres propostes en aquest sentit són l’ampliació a quatre setmanes el permís de paternitat i l’aprovació d’un Pla Especial d’Igualtat: «Treballarem en l‘obertura d’una mesa de diàleg en aquests temes que tingui a les famílies en situació de vulnerabilitat com objectiu prioritari de les polítiques de feina compartides amb les comunitats autònomes, ha destacat.


Comentaris

envia el comentari