ÚLTIMA HORA

Barcelona i Lleida podrien passar a la fase 3 abans del 22 de juny

La llista amb les millors cales de la costa de Catalunya

El litoral català presumeix de tenir encantadores cales des de la Costa Brava fins a les Terres de l'Ebre

Aquest estiu està sent d’allò més calorós, i el que més ve de gust és refrescar-se i relaxar-se prenent el Sol. La millor opció per gaudir del Sol i l’aigua és, sens dubte, la platja. Ara bé, si sou dels que no us agraden les platges massificades i preferiu anar a cales tranquil·les, Catalunya pot presumir de tenir un bon grapat de petites cales encantadores entre les quals de ben segur que trobareu la que serà perfecta per a vosaltres. Així, ‘La Vanguardia’ ha fet un recull de les cales més boniques de tot el litoral català, destacant les millors de Girona, Barcelona i Tarragona, per poder triar la que us quedi més a prop.

 

1. Cala Tavallera

Cala Tavallera | Enric Brunet

Aquesta cala es troba ubicada a uns dos quilòmetres de Port de la Selva, a l’Alt Empordà. Es tracta d’una cala a la qual és una mica difícil arribar, ja que només es pot fer a peu a través de la ruta GR11 o bé en barca. És una platja gairebé salvatge, de còdols i amb alguna zona de sorra.

 

2. Sa Tuna

Cala Sa Tuna | La Mejor Playa

 

Després de saber que Begur, al Baix Empordà, és un dels llocs més ‘pijos’ per estiuejar, ara cal descobrir la cala Sa Tuna. És una platja petita, fet que provoca que ràpidament quedi plena de gent. Ara bé, les seves aigües transparents i el paisatge amb les cases blanques i blaves formen una estampa increïble.

 

3. Cala Sa Futadera

Cala Sa Futadera | Playas Calas

 

Està ubicada a la carretera que uneix Tossa de Mar amb Sant Feliu de Guíxols, entre la Selva i el Baix Empordà. Arribar-hi és una mica complicat, ja que s’han de baixar molts esglaons, però baixar-hi val molt la pena. És un indret rodejat de pins i roques, banyat amb aigües turqueses.

4. Cala Roca Grossa

Cala Roca Grossa | Rocagrossa.com

 

Aquesta cala està ubicada entre Calella i Sant Pol de Mar, al Maresme, i s’hi pot arribar a peu des del passeig de Calella. L’encantadora platja queda dividida en dos de manera natural per unes roques situades al mig.

 

5. Cala de l’Home Mort

Cala de l'Home Mort | Visit Sitges

 

A aquesta platja naturista de Sitges, al Garraf, només s’hi pot accedir a través d’un sender difícil envoltat de penya-segats. Aquesta cala també queda dividida per unes roques, formant la platja de l’Home Mort per una banda, i la platja de Roses per l’altra.

6. Cala Fonda

Platja Cala Fonda o Waikiki | Cedida

 

Coneguda popularment amb el nom de ‘Waikiki’, aquesta cala de sorra daurada està situada a uns sis quilòmetres al nord de Tarragona. No disposa de serveis i per arribar-hi s’ha de fer a través del camí del bosc de la Marquesa.

 

7. Cala Crancs

Cala Crancs | Visit Salou

 

És una de les platges més petites de Salou, al Tarragonès, rodejada de pins i amb una sorra fina i daurada. Malgrat que a l’estiu hi ha molta afluència de gent, és una bona opció per relaxar-se.

 

8. Cala Maria

Cala Maria | T. Esteban

 

A l’Ampolla, al Baix Ebre, hi trobem Cala Maria, una platja força aïllada i rodejada de pins i penya-segats, on es pot gaudir d’un bany relaxant. S’hi pot accedir a través de la ruta GR92.

 Comentaris

envia el comentari