La malaltia amb què Carme Chacón ha viscut tota la vida

L'exministra patia una cardiopatia, que finalment no ha pogut superar
Imatge d'arxiu de Carme Chacón. | Cedida

 

L'exministra de Defensa Carme Chacón ha mort aquest diumenge 9 d'abril amb 46 anys. La socialista ha parlat en diverses ocasions de la seva malaltia cardíaca. Concretament, en una entrevista que va fer a 'La Vanguardia' a finals del 2015, l'exministra va detallar el que comporta tenir una cardiopatia. Va començar afirmant que per a ella «la vida és un privilegi» i ho justificava explicant: «tinc una cardiopatia congènita i això em fa pensar que tots els dies són un regal».

  

  

 

 

Respecte a la malaltia en si, Chacón va explicar: «tinc 35 pulsacions per minut, el cor a l'inrevés, un bloqueig auricular i ventricular complet. Des de molt petita em van advertir que hauria de portar un marcapassos i una vida molt tranquil•la». Malgrat la recomanació dels metges, la socialista va admetre que no els havia fet del tot cas: «sempre he fet tot el que no tocava, vaig jugar a bàsquet fins als 23 anys». D'altra banda, amb una visió totalment positiva va apuntar: «he de dir que sóc aquí gràcies al meravellós sistema sanitari que tenim», agraïda pel que els metges havien fet per ella.


Durant l'entrevista Chacón va parlar també de la seva experiència a Afganistán, on va marxar embarassada de set mesos, sense oblidar la cardiopatia. Respecte a això va explicar: «molts soldats pensaven que jo no podria fer el mateix que un home, i vaig voler demostrar que embarassades o no, podem. Vaig anar a l'Afganistan 18 vegades». Finalment després de tot el que ha aconseguit aquesta dona més que lluitadora, no ha pogut superar la dura malaltia contra la qual portava tota la vida lluitant.