IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La mare d'un nen superdotat relata l'infern que va viure el seu fill en un col·legi de Barcelona

Els professors argumentaven que «tot era cosa de nens»

Carles va haver de canviar de col·legi. | Salón de clase

La gent creu que tenir un fill superdotat et pot arreglar la vida, que pot arribar a ser el que vulgui amb el mínim esforç. No obstant això, no pensen en els problemes i traumes que es poden derivar d'una intel·ligència major a la dels companys de classe. De vegades els menors superdotats creuen que no estan al nivell o perden l'interès per les classes, per la qual cosa és convenient buscar un estímul creatiu perquè puguin sentir-se a gust. La mare de Carles va haver de lluitar contra l'infern que estava vivint el seu fill. El fet que Carles fos tímid i tingués excel·lents notes va ser motiu de burla per a la resta de la classe. «Va ser un blanc fàcil perquè els superdotats solen ser xavals més retrets» explica la seva mare a El Periódico.

El centre va fer la vista grossa, i això indigna a la família del petit, que ara té onze anys. Sorprèn que es tracti d'un centre concertat, on l'atenció sol ser més personalitzada. Els seus companys li donaven cops, l'insultaven i el deixaven de costat. Potser pitjor que els cops va ser el fet de perdre al seu millor amic, que es va passar al bàndol dels abusadors. «Els nens capdavanters conquisten als altres per fer el buit a qui els interessa» assenyala, i afegeix que el seu fill «va arribar a pensar que era ruc». L'única solució possible va ser canviar de col·legi, ja que els professors argumentaven que «tot era cosa de nens».

Ara Carles és feliç, encara que les seqüeles segueixen latents. Al seu nou col·legi protegeix als que veu més febles i recorre a la seva pròpia experiència per ajudar als nens que els altres deixen de costat. La mare s'ha convertit en voluntària de l'associació No al Acoso Escolar, una organització que no para de treballar per eliminar aquesta xacra que sembla invisible però constitueix un problema real de la societat actual.


Comentaris

envia el comentari