La mare d’una nena autista de Manresa aconsegueix que la seva filla pugui passar les proves

Ha volgut agrair el tracte rebut i l'ajuda de la Fundació Althaia per poder passar-les

Rosa Serrano és la presidenta de la Federació Catalana d'Autisme. | Cedida

Rosa Serrano és mare d'una nena amb trastorn de l'espectre autista i presidenta de la Federació Catalana d'Autisme. Davant les dificultats que va trobar perquè la seva filla pogués passar unes proves a prop de casa seva a Manresa, va decidir denunciar-ho a través d'una carta titulada «Dret a la salut, quin dret?». Finalment, ha aconseguit que la seva filla pugui passar les proves a la capital del Bages i ha tornat a publicar un escrit a 'Regió 7' en què agraeix a la Fundació Althaia l'ajuda rebuda. La carta publicada la reproduïm tot seguit:

«Fa una setmana reclamava els drets a la salut de la meva filla amb TEA (trastorn de l'espectre autista) i demanava que se li poguessin fer a Manresa proves mèdiques que en altres nens no requereixen anestèsia ni passar per la sala d'operacions, però que en el seu cas, per les seves característiques, és imprescindible fer-ho així. Fer-li una senzilla extracció de sang o posar-li una simple vacuna ens ha costat una espera de quatre mesos.

Aquest matí, per fi, ha estat possible, i a Manresa! I si la setmana passada em queixava, aquesta setmana no puc més que agrair. Agraeixo la bona disposició del personal d'Althaia que aquest matí, des de les set del matí fins a les deu, han atès la meva filla Alícia i que han estat comprensius amb les seves particularitats, sense voler imposar res que pogués alterar-la, adaptant-se a la seva manera de ser, amb professionalitat i empatia.

Em direu que és la seva feina i que és com l'han de fer. I jo també dic que les feines es poden fer de moltes maneres. I quan es fan bé, també cal dir-ho. Metges, anestesista, infermers i infermeres, personal d'atenció al públic i personal de neteja amb qui ens hem creuat... han ajudat a fer d'una cosa que per a l'Alícia podia ser «traumàtica» (ja que no comprèn res del que se li fa), una cosa força natural.

Anem a una habitació, com si fos un hotel. Li donen un xarop en la seva cullera especial per a xarops. Li posem el seu pijama (no una bata estranya que no és seva). Es posa dins del llit escoltant les seves cançons... i s'adorm. No cal traslladar-la a una llitera, el mateix llit circula amb una nina adormida que somnia amb la Heidi i en cinc minuts ha entrat i ha sortit de la sala d'operacions. Tot ràpid i eficaç. Genial! Per què no pot ser sempre així? Moltes gràcies a tots!

Tant de bo tots els hospitals comarcals segueixin aquest exemple. Quin pes se'ns trauria als pares. El diumenge dia 2 d'abril és el Dia Internacional de Conscienciació per l'Autisme. El lema d'enguany en l'àmbit europeu és «Trenquem barreres per l'autisme». Avui, a Sant Joan de Déu de Manresa, n'han trencat una. Gràcies Althaia! Endavant!»


Comentaris

envia el comentari