ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

La negativa a bufar per segon cop en una prova d'alcoholèmia constitueix un delicte

El Tribunal Suprem ha confirmat que rebutjar la segona part pot comportar penes de fins a un any de presó

Negar-se a bufar per segon cop és un delicte. | autofacil.es

El Tribunal Suprem ha confirmat que negar-se a bufar per segona vegada en una prova d’alcoholèmia és constituent de delicte. Segons la sentència, aquest comportament pot ser castigat amb penes d’entre sis mesos i un any de presó. La resolució considera que les dues bufades formen part de la mateixa prova i, a més, suposa una garantia per al conductor i per al sistema de detecció d’alcohol en sang. 

Com informa el diari ‘Ara’, El cas estudiat és el d'un conductor condemnat per un jutjat penal de Madrid, sentència que després va ser confirmada per l'Audiència provincial. L’home va ser enxampat conduint marxa enrere en una zona de revolts i poca visibilitat. Els agents el van aturar i el van fer bufar. D’aquesta primera prova va sortir un resultat de 1,02 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat. El segon cop que li van demanar que bufés, l’home es va negar rotundament, tot i no poder mantenir-se dret. 

Aquesta sentència acabarà amb les discrepàncies que existien fins al moment en les interpretacions de les diferents audiències provincials.  Ara el Suprem estableix que quan l'afectat rebutja bufar per segona vegada, la prova no pot realitzar-se de forma completa. Aquest comportament, segons els magistrats, també ha de ser penalitzat.


Comentaris

envia el comentari