La nova piràmide nutricional afegeix l'exercici, l'equilibri emocional i els suplements als seus components

Entre els nous consells està el de prendre el sol cada dia

La nova piràmide nutricional.| Cedida

La Societat Espanyola de Nutrició ha fet públiques les noves Guies Alimentàries en les quals s'inclou la ja coneguda piràmide alimentària. Per primera vegada, s'afegeixen a aquesta estructura els suplements nutricionals, una opció que ha de ser analitzada de forma individual per part dels professionals de la salut amb formació específica en nutrició. Dins d'aquests suplements, la SENC ressalta la vitamina D i especifica que són molt necessaris per a nounats, nens o ancians si no estan prenent aliments fortificats, o no prenen el sol habitualment.

Una altra de les novetats d'aquesta piràmide és que inclou a la seva base la necessitat de realitzar exercici físic diari durant almenys 60 minuts, tenir un correcte equilibri emocional, realitzar un balanç energètic, dur a terme tècniques culinàries saludables, i beure de quatre a 6 gots d'aigua diaris per mantenir d'aquesta forma un estil de vida saludable.

El president del Comitè Científic de la SENC i coordinador del Grup Col·laboratiu de les Guies Alimentàries, Javier Aranceta, ha afirmat en declaracions recollides per 'Diario Vasco', que l'alimentació és una eina de promoció de la salut. Per aquest motiu, és molt important pensar en el que mengem, comprem, cuinem, prepararem i afirma que hem de degustar els aliments amb amor.


Comentaris

envia el comentari