La panificadora de Lidl que fa augmentar els beneficis de Mercadona

Només costa cinquanta euros, i encara que a Lidl es ven tot tipus de farines, els consumidors prefereixen utilitzar les de la competència
Lidl treu l'oferta de la panificadora dues o tres vegades l'any. | CatalunyaDiari.cat

 

Dissabte passat, 15 d'abril, Lidl va tornar a llançar un dels seus productes estrella per temps limitat i fins a esgotar existències, la panificadora de cinquanta euros. Aquest dia, abans que s'obrís, al supermercat ja hi havia gent fent cua esperant per comprar la seva màquina per fer pa casolà i, en poques hores, Lidl va haver de penjar el cartell que indicava que s'havien exhaurit les existències. Aquest establiment oferia una panificadora a un preu irrisori, per només cinquanta euros, en comparació d'Amazon que les ofereix per setanta, o Carrefour, per vuitanta euros. Segons el portal 'Economía Digital', des que el supermercat va llançar fa deu anys la seva primera panificadora, han arribat a vendre més de 250.000 unitats, amb un valor d'uns 25.000 a l'any. Cal destacar que aquest producte no està permanent a les botigues, i que Lidl és expert a treure dues o tres vegades l'any aquesta «increïble oferta» perquè el consumidor l'estigui esperant.

Però malgrat el seu preu, realment assequible, tractant-se d'una màquina que barreja tots els ingredients, i fins i tot forneja fins al punt just, no podria haver-hi negoci més rendible per a Lidl. Però sorgeix un problema per a la cadena d'alimentació, i és que els usuaris de les xarxes socials especialistes en aquest tipus d'aparells recomanen un tipus de farina que no es pot trobar als seus supermercats. «Amb això, saps el que menges i pots eliminar el sucre, la sal i els greixos dolents del pa», explica l'administradora d'un grup de Facebook anomenat ‘Panificalocas’, Cintia Ramos. El més sorprenent és que aquest compte, que té uns 14.200 integrants, prefereix d'entre totes les farines i del mercat les de Mercadona: «Crec que és la millor. Surt molt bé. Té qualitat i bon preu. Els preparats de Lidl no m'agraden gaire. Jo vull fer el meu propi pa amb les mesures que jo trio. I si és amb farina integral, millor», explica Cintia. Aquesta preferència cap a la competència deixa a Lidl en un mal lloc perquè la cadena reconeix que el negoci de la panificadora no és vendre 250.000 unitats de la màquina sinó vendre la seva diversa varietat de farines.