La pintoresca solució d'un poble per reduir la velocitat a la carretera

Es tracta de Stirling, una petita localitat escocesa que és travessada per una carretera recta

Imatge de la carretera modificada. | Stirling

Stirling és un petit poble de la zona de Loch Lomond, a Escòcia, i té un problema, està travessat per una carretera recta, la qual cosa significa que encara que la normativa obligui els conductors a circular a una velocitat moderada per aquest tram de via, no són pocs els vehicles que la incompleixen. Des del 2013 l'Ajuntament d'aquesta petita localitat ha ideat una solució perquè els conductors respectin el límit de velocitat, una mesura que no té a veure ni amb semàfors, ni radars, ni bandes reductores, ni rotondes.

La pintoresca solució consisteix a canviar el dibuix de les línies de la carretera, encara que la via segueix sent recta, les línies es mouen en ziga-zaga com si es tractés d'una carretera corba. També han pintat parts del lateral de la via per ajudar a la il·lusió òptica que s'està conduint per una carretera amb corbes, un fet que contribueix a la reducció de la velocitat.

Encara que la il·lusió és més efectiva de nit, la veritat és que un estudi de la Universitat de Leeds demostra que aquest mètode és més efectiu per reduir la velocitat que la instal·lació de rotondes o estrènyer la via, com explica Mental Floss. Però la veritat és que no tothom hi està d'acord, l'oposició al govern local creu que la mesura no és tan efectiva i que ha suposat un cost més elevat que altres solucions més convencionals.


Comentaris

envia el comentari