La Plataforma Riders x Drets denuncia la guia de 'trainer' elaborada per Deliveroo

La guia per a formadors inclou una sèrie de paraules prohibides que, segons informen els denunciants, «poden portar problemes legals» en cas d'ús

Deliveroo considera paraules prohibides aquelles que poden portar problemes legals a l'empresa. | Cedida

Torns, horaris setmanals, hores per setmana, salari, treball, uniforme i contractació són algunes de les paraules prohibides a la guia de 'trainer' elaborada per l'aplicació repartidora de menjar a domicili Deliveroo segons un dossier de la Plataforma Riders x Drets, entregat al Parlament de Catalunya. Tal com recull 'directa.cat', un correu intern de la companyia deia que els mots podien «donar problemes legals en cas d'un control extern». El passat dijous, 13 de juliol, la plataforma va recollir la informació en un dossier i el va entregar al Parlament, per poder fer pública la seva situació de precarietat laboral, que ja ha dut als treballadors a convocar dues vagues durant aquest mes. Mentre l'empresa repartidora assegura que el personal autònom factura per servei prestat, des de l'organització que denuncia el cas s'explica que Deliveroo busca subterfugis per amagar que no garanteixen unes condicions dignes.

  

  

El treballador Oriol Alfambra assegura que «estan infringint la llei», ja que a partir de la informació que s'ha obtingut del recull de comunicacions internes, via correu electrònic, programari i Telegram, s'ha pogut saber que és la mateixa empresa la que gestiona i assigna les franges horàries, controla les comandes, marca el lloc i la zona on es pot desenvolupar l'activitat. Així mateix, és Deliveroo qui elabora les factures i prohibeix determinades paraules a la guia de 'trainer' i aprova o no les absències. «Tot i pagar les quotes com autònoms i posar recursos materials, treballem en tot moment sota les directrius de l'empresa», relaten els afectats. Cal recordar que una cinquantena de treballadors de l'aplicació repartidora de menjar a domicili es va manifestar el passat 23 de juny envers la precarietat laboral en què es troben.

L'aplicació repartidora de menjar busca subterfugis per amagar que no garanteix unes condicions dignes. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari