La Policia espanyola alerta d'una nova estafa telefònica amb un número ocult

La trucada incita les víctimes a trucar a un número 806 o 807 per suspendre un fals càrrec de 200 euros al seu compte bancari

La Policia Nacional espanyola ha publicat en el seu compte de Facebook un missatge per alertar als ciutadans d'una nova estafa telefònica, que aquesta vegada s'amaga sota un número ocult per sorprendre a les seves víctimes. Segons el seu avís, que també han compartit a Twitter i altres plataformes digitals, una vegada resposta la trucada, una veu crida l'atenció de l'usuari en informar-lo d'un càrrec de 200 euros que s'ha realitzat a la seva targeta bancària, i incita a la víctima a trucar a un número que comença amb 807 o 806 per solucionar el problema.

La Policia recorda que els números que comencen pels prefixos 806 i 807 són «números de tarifació especial», per la qual cosa els seus càrrecs al compte telefònic són molt superiors a les trucades habituals. Així, la policia alerta als ciutadans perquè no es fiïn d'aquest tipus de situacions i no segueixin les indicacions que se'ls dóna sense consultar-ho abans amb la companyia de telèfon o amb la seva entitat bancària, i així evitar ser víctimes d'aquest tipus d'estafes telefòniques. «Sigues més llest que ells!», animen en el seu missatge.


Comentaris

envia el comentari