IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La policia pot multar-te pels teus ‘m'agrada’ a Facebook

Des de l'aprovació de la llei mordassa, la polèmica està garantida

La policia pot multar-te pels teus ‘m'agrada’ a Facebook | Facebook.
 

Des de l'aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda també com a Llei Mordassa, la polèmica està garantida, ja que, en un dels seus punts permet multar totes les persones que mostrin una manca de respecte i consideració als membres de les forces i cossos de seguretat mentre realitzin les seves funcions. Aquesta acció es considera una falta administrativa lleu i està penada amb multes d'entre 100 i 600 euros. El problema ve a l'hora d'interpretar el que és una falta de respecte i el què no.

Un clar exemple ha estat una denúncia interposada per un policia de Santiago de Compostel·la el novembre de 2016, ja que, en un vídeo que es va difondre per les xarxes socials va rebre centenars de ‘m'agrada’ i comentaris jocosos, segons explica Excite. En el vídeo es veu un home sense camisa corrent i un policia que el persegueix sense aconseguir atrapar-lo. La gent va començar a burlar-se de la poca efectivitat del policia durant la persecució. El que no sabia la gent és que l'home sense camisa no era un delinqüent, sinó un malalt mental, i el policia no intentava atrapar-lo, sinó que el seguia per protegir-lo de possibles atropellaments.

Fins al moment es desconeixen el nombre de persones que han estat multades i de quant ha estat el preu de la multa. Cal destacar que el policia es va sentir molt molest pels comentaris, però des de la pròpia comissària de Santiago, de forma no oficial, sorgeixen opinions que la denúncia va massa lluny i potser no era necessària. Per als primers multats, es tracta d'una venjança del policia i consideren que s'estan mobilitzant recursos i funcionaris públics per un fet que no té cap transcendència. Un clar exemple que demostra com aquesta llei no té ben marcats els seus límits, ja que, en segons quins casos un fet pot molestar o no una persona. 


Comentaris

envia el comentari