La premsa carrega contra les propietats dels líders del moviment antiturista de Barcelona

Acusen la portaveu d'Arran de viure en un xalet amb piscina en una zona acomodada de Caldes de Montbui i una diputada de tenir un hotel
Mar Ampurdanès viu en un xalet amb piscina valorat en més de 350.000 euros, segons 'Crónica Global'. | Crónica Global

 

L'organització juvenil Arran ha proposat l'expropiació de les principals empreses i actius turístics de Catalunya, com l'Hotel W o PortAventura. Així mateix, el grup vol prohibir l'activitat de les companyies relacionades amb els pisos turístics, com Airbnb entre altres. Per la seva banda, Arran assegura que les seves accions —fer pintades a les parets, punxar rodes de vehicles turístics i convocar manifestacions— són necessàries per fer-se conèixer i tenir un paper important en el debat en auge del turisme actual. No obstant això, tot i els seus ideals sobre la «misèria» que «trinxa el territori català per culpa del model turístic», alguns mitjans han titllat el col·lectiu de ser «hipòcrites».

'Crónica Global' assegura que la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, viu en un xalet amb piscina a Caldes de Montbui, al Vallès Oriental. La urbanització, tal com recull el mitjà, és un indret «tranquil» on cada casa, tenint en compte la seva construcció i els permisos, costa uns 400.000 euros. El diari assegura que el poble on viu la jove de 21 anys té un PIB de 49.400 euros, gairebé el doble de la mitjana regional. Paral·lelament, l''Abc' informa que segons l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, en un tuit, el cap de llista de la CUP en les últimes eleccions municipals, Joan Ribet, llogava el seu apartament al municipi del Maresme per 430 euros en temporada baixa i 750 durant el juliol i l'agost per setmana. A més, 'El Periódico' va assegurar que l'exregidor va rebre moltes crítiques per no deixar la seva casa als afectats per l'explosió en un edifici de pisos el passat setembre.

 

Finalment, el diari 'La Razón' assenyala que Mireia Boya, la diputada de la CUP, comparteix amb el seu germà la propietat d'una casa rural a la Vall d'Aran, valorada en 250.000 euros. El mitjà titlla d'«hipòcrita» la política pel fet de qualificar de «simbòlica» la cremada d'un autobús per protestar contra el turisme a la capital catalana, mentre és capaç d'arribar a guanyar més de 4.000 euros mensuals amb el seu hotel pirinenc.

 

Joan Ribet va admetre que llogava el seu apartament per pagar «600 euros d'hipoteca». | Facebook

 Comentaris

envia el comentari