IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

La producció de marihuana a Catalunya creix sense precedents

Mentre un gram a Catalunya costa 5,52 euros a Europa es ven per 11,85 euros

Plantació d'interior de marihuana | Alchimiaweb

 

Les plantacions de cànnabis han proliferat molt per tot Catalunya des del 2013. Avui en dia, els Mossos d’Esquadra confisquen una tona de marihuana cada mes, xifra que anys enrere semblava impossible. A més, l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) creu que la diferència de preus entre un gram d’aquesta droga a Europa, que costa 11,85 euros, i a Catalunya, que és de 5,52 euros, resta en la facilitat en què es pot aconseguir aquí respecte a la resta del continent. Per altra banda, segons informa el Periódico, les condicions climàtiques adients, la localització de Catalunya, la demanda exterior de cànnabis de França i Itàlia i un Codi Penal espanyol que no està ben preparat per aquesta situació també han jugat a favor d’aquest creixement.

A més a més, els famosos «Grow Shops», tot i que el cultiu de marihuana al país és il·legal, poden vendre tots els estris i coneixements necessaris per al seu cultiu. La producció en interior cada cop guanya més adeptes, ja que d’aquesta manera la planta pot créixer les 24 hores del dia. Les làmpades de sodi són les responsables de substituir la llum solar i els ventiladors, humidificadors, extractors, terra, adob i un transformador elèctric completen aquest mètode.

Aquesta facilitat per cultivar cànnabis ha fet que els Mossos d’Esquadra es trobin delinqüents de tot tipus. «Hem sorprès mares que regaven les plantes del seu fill», confessa l’intendent Xavier Porcuna, portaveu del cos policial. Es poden trobar des de ciutadans que la cultiven per consum propi, fins a grups criminals que posseeixen plantacions molt més grans amb les que acaben guanyant tants diners que necessiten blanquejar-los.

Les denúncies veïnals han augmentat també un 50% l’any 2016. Tant és així que la mitjana de demandes cursades ha passat de 29 mensuals durant el 2015 a 43 mensuals aquest últim any. Hi ha molts ciutadans que alerten a la policia d’una forta olor que emana del pis veí. A més, durant els últims mesos, Endesa s’encarrega d’avisar al cos policial dels increments de consum energètic que disten de l’ús habitual domèstic. Això té a veure amb la proliferació de plantacions d’interior que els Mossos no poden observar amb les inspeccions aèries que duen a terme regularment amb l’helicòpter.

La producció de marihuana va tant a l’alça que molt indicadors sostenen que Catalunya a més de produir també exporta cànnabis a l’exterior. «Al principi no teníem cap prova que la droga s’estigués venent a l’estranger, ara sí», sentencia l’intendent Porcuna.


Comentaris

envia el comentari