La publicitat de Hooters podria ser sancionada a Catalunya

L'Institut Català de les Dones està preparant un codi ètic de mitjans de comunicació

Imatge promocional de la cadena de restaurants Hooters | hooters

La publicitat de Hooters podria ser sancionada a Catalunya, en aplicació del codi ètic per a mitjans de comunicació que crearà l'Institut Català dels Dona (ICD), en aplicació de la Llei 17/2015 d'igualtat efectiva de dones i homes, com va anunciar a l'abril del 2016. La presidenta del ICD, Teresa M. Pitarch, ha evitat valorar aquest cas concret, perquè es tracta solament d'un anunci, però ha explicat que l'ICD valora el tipus de publicitat de les empreses, i ha dit que «si es considera discriminatori, serà sancionable», en aplicació al codi de bones pràctiques que està elaborant l'ens.

Ha afegit que aquest codi també abastarà aspectes com les joguines sexistes, de nens i nenes que inciten als estereotips de rols i de gènere, com és el cas d'unes disfresses que van generar polèmica recentment per oferir una imatge sexualitzada de nenes. A més d'advertir a l'empresa que són conductes que no són ètiques, que no són adequades, l'ICD es posa a disposició per ajudar-les quan es tracta d'empreses que no s'adonen que l'anunci que estan fent va en contra de la norma: «Més enllà d'això, sancionarem», ha assegurat Pitarch.

També ha dit que hi haurà una especial atenció a tot el que afecta la infància: «Hem d'educar en la igualtat, i això no deixa de ser un tipus d'educació, la que fan els mitjans, les empreses i les productores» ha reflexionat. «Aquí es comença el canvi cultural, des de l'educació», ha afegit la presidenta de l'Observatori de la Dóna, Empresa i Economia (Odee), Núria Lao, que ha presentat aquest dimecres un estudi sobre la quantificació econòmica del treball domèstic, junt Pitarch i a la presidenta de la Cambra de comerç de Barcelona, Carme Poveda. L'alcalde de Viladecans, al Baix Llobregat, Carles Ruiz, va mostrar la seva «incomoditat» davant la possible arribada al Centre Comercial Vilamarina d'un establiment de Hooters, la cadena de restaurants d'origen nord-americà que té com un dels seus principals reclams el servei de cambreres amb poca roba i molt exuberants.


Comentaris

envia el comentari