IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La RAE demana que la cançó de Manel Navarro a Eurovisió hauria de ser «íntegrament en castellà»

L'escollida per Espanya aquest any, «Do it for your lover», alterna parts en anglès i castellà

Manel Navarro segueix fent parlar | Cedida

La Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha reiterat que la cançó que representa Espanya a Eurovisió «hauria d'interpretar-se íntegrament en castellà», a diferència de l'escollida per aquest any, «Do it for your lover», de Manel Navarro, que alterna parts en anglès i en castellà. «En opinió de la RAE, expressada ja en ocasions anteriors, la cançó que representa Espanya a Eurovisió hauria d'interpretar-se íntegrament en castellà, llengua comuna de 500 milions d'hispanoparlants arreu del món», ha assenyalat un portaveu de la RAE. 

Ja l'any passat l'elecció de «Say yai», de Barei, va suposar la primera vegada que Espanya anava a Eurovisió amb una cançó íntegrament en anglès i va generar crítiques dels acadèmics de la llengua. Així, mentre José María Merino qualificava de «disbarat» la decisió, el director de la RAE, Darío Villanueva, va parlar de «complex d'inferioritat». En aquella ocasió, RTVE va suggerir a tres dels sis candidats a representar Espanya al Festival d'Eurovisió 2016 que introduissin algun passatge en castellà a les cançons que eren íntegrament en anglès —una cosa que finalment no va fer Barei.

Sobre això, fonts de l'ens públic van aclarir que en cap cas es tractava d'una imposició que TVE fes als artistes, sinó d'una suggerència. En aquesta edició, «Do it for your lover» compta amb una versió íntegra en anglès, però a Eurovisió Navarro hi anirà amb la versió que alterna parts en anglès i en castellà. El jove de Sabadell va ser escollit en una gala celebrada aquest dissabte en què públic i jurat van votar entre els sis artistes que optaven a viatjar a Kíev com a representants espanyols. Tot i haver empatat en vots amb la madrilenya Mirela, que competia amb un tema titulat «Contigo», finalment el jurat del concurs va optar pel català.

Aquesta decisió va provocar tants aplaudiments com l'esbroncada d'un públic dividit entre els dos finalistes que optaven a guanyar el concurs. Després de guanyar el certamen, el jove sabadellenc viatjarà a la capital ucraïnesa el proper mes de maig per representar Espanya al concurs musical en què participaran 43 països i per al qual, de moment, només Espanya, Alemanya, França, Regne Unit i Itàlia tenen escollits els artistes que competiran en el seu nom.


Comentaris

envia el comentari