La rebel·lió de l'atenció primària a Catalunya segueix en augment i ja arriba a 34 centres

El Consell d'Estudiants de Medicina també dóna suport al manifest en contra de les retallades llançat pels metges de l'ambulatori Can Vidalet
Imatge d'una consulta d'Urgències del CAP Onze de Setembre. | cedida

 

Segueix en augment el malestar en els Centres d'Atenció Primària catalans. La 'rebel·lió' d'aquest sector sanitari a Catalunya arriba ja a 34 ambulatoris. El manifest contra les retallades en el primer nivell assistencial s'ha estès a centres sanitaris del Baix Llobregat i Barcelona ciutat. L'últim suport rebut és el del Consell d'Estudiants de Medicina (CEMCAT), que aplega als futurs facultatius del territori.

 

Segons recull 'Crónica Global', els metges que encapçalen el moviment expliquen que els últims equips d'atenció primària (EAP) que han lliurat el manifest de campanya a l'Institut Català de Sanitat (ICS) són els facultatius dels ambulatoris Gavà 1 i Gavà 2. A més dels metges en exercici, han expressat el seu suport al text l'agrupació d'estudiants CEMCAT, futurs metges de set universitats de tota Catalunya. Aquesta agrupació és la quarta oficial que recolza als metges en rebel·lió després de Metges de Catalunya —el sindicat majoritari—, Marea Blanca i el Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCap), el fòrum de debat amb més participació del sector.

 

La rebel·lió de l'atenció primària va dirigida contra la falta de recursos als ambulatoris catalans, la saturació als consultoris i demana més recursos humans i materials a l'ICS.