La regla del 50-20-30 per estalviar a casa

Mira què pots fer per fer front a la tornada a la rutina

Tornar a la rutina al setembre suposa despeses importants per a moltes butxaques. La tornada a l'escola, el retorn a la feina... D'altra banda, són molts els qui ja planifiquen els dies de vacances que els queden o els que els esperen per al proper any. Ser disciplinat i fer un pressupost de les necessitats bàsiques i, d'altra banda, saber compatibilitzar aquest esforç amb l'estalvi per gaudir del temps d'oci és una de les grans preocupacions de molta gent en aquestes dates. Les xarxes socials s'estan fent ressò de la nova fórmula per a l'estalvi proposada per alguns experts: la regla del 50-20-30.

El mètode té la seva raó de ser en els percentatges. El 50% es dedica a les necessitats fonamentals, el 20% a l'estalvi i el 30% a despeses de caràcter personal. No obstant això, els ingressos ajustats de moltes llars farà difícil complir amb aquesta regla, ja que les despeses del dia a dia s'imposen en la realitat de moltes famílies espanyoles Així, el 50% dels ingressos o rendes que es percebin han de destinar-se als aspectes inajornables: factures, quotes d'hipoteques o lloguer, la cistella de la compra, transports, rebuts... La previsió és dedicar el 50% del que es guanya a aquests conceptes. Si sobra alguna cosa, molt millor: ha de destinar-se a la següent partida, la de l'estalvi.

El 20% dels ingressos han d'assignar-se a l'estalvi. D'aquesta manera, es podran cobrir despeses imprevistes i uns altres com la reforma de l'habitatge, un tractament mèdic o noves situacions familiars. L'estalvi ha de potenciar-se des d'edats primerenques, ja que en la maduresa costarà molt menys atendre degudament aquest hàbit. Finalment, el 30% dels ingressos es poden assignar a despeses personals: activitats físiques d'oci, com el gimnàs, viatges, cursos, etc. A Internet i als telèfons mòbils existeixen diverses aplicacions que ajuden a quantificar aquests conceptes i a portar els comptes de manera efectiva.


Comentaris

envia el comentari