La reina Letizia no viatjarà a Aràbia Saudí per desig de la Casa Reial

La decisió sembla que no és de la reina, tot i que s'havia especulat amb la idea

La reina Letizia, en una imatge d'arxiu | Libertad Digital

La decisió que Letizia no viatgi a Aràbia Saudita amb el seu espòs Felip VI ha obert el debat i ara es troba en una gran polèmica. Els mitjans espanyols es fan ressò de la notícia amb titulars com «Letizia es nega a anar a Aràbia Saudita», «La reina divorciada no va a Aràbia» i fins i tot «Letizia li fa la cobra a Salman». Encara que molts asseguren que ella ha estat la que ha decidit no anar-hi, Vanitatis assegura que la Casa Reial mai havia contemplat la seva presència en aquest viatge. Al desembre del 2015 es va anunciar per primera vegada la visita, i es va cancel·lar en dues ocasions, i aquí repassem les veritats i mentides sobre el no viatge de Letizia a Aràbia Saudita.

Mentides

— Estava previst que la Reina anés des del principi

Aquest rumor ve donat perquè l'ambaixador saudita, el príncep Mansour Bin Khalid Alfarhan Al-Saud, va confirmar que la parella visitaria el seu país a través del programa 'Audiència oberta', però realment la Casa Reial mai havia contemplat l'assistència de la Reina, ja que el rerefons econòmic de l'assumpte no concerneix la Letizia.

— No va perquè no li ve de gust

Abans que s'ajornés per segona vegada, la Casa Reial es va veure obligada a desmentir que la Reina no volgués anar. Diversos mitjans van dir que el que li passava a la Reina és que no volia anar a un país on les dones no eren tractades com els homes, però des de Sarsuela van assegurar que «mai s'ha plantejat aquest tema».

Veritats

— Letizia està a favor dels drets de les dones

Des de la seva entrada a la Família Reial en 2004, Letizia s'ha mostrat ferma defensora de la igualtat i de les dones. És més, aquest tema ocupa una part fonamental de la seva agenda institucional.

— Aràbia Saudita va tenir males maneres amb membres de la reialesa d'altres països

Encara que durant els tres dies que els hereus de Dinamarca van passar al país àrab en 2016, la princesa Mary es va mostrar molt discreta, no va poder donar de costat a diverses actuacions que no li van agradar gens, per exemple: En l'esmorzar que el rei Salman va oferir en el seu honor, va ser saludada solament per tres homes, i els altres no li van encaixar la mà, igual que en les següents recepcions.


Comentaris

envia el comentari