La revolució de les cases prefabricades dins del sector immobiliari

La preocupació pel medi ambient i les ganes per fer les coses d’una forma diferent, de manera més eficient i amb menys costos per l’entorn, està arribant també al sector immobiliari espanyol. Aquests darrers anys estem experimentant un augment de la construcció de cases prefabricades, un model que pot ser més econòmic i gràcies als materials que s’utilitzen, més beneficiós pel nostre entorn. Un dels factors més destacats d’aquesta nova tendència immobiliària és la capacitat dels constructors per oferir cases amb dissenys espectaculars, un exemple molt il·lustratiu d’això són les cases de disseny d’Hormipresa, una empresa que ofereix dissenys moderns, impressionants, fabricats tots a partir de mòduls prefabricats. Però, com es construeixen i quins són els beneficis? Ho analitzem en aquest article. 

Imatge d'una de les cases de fusta prefabricades. | Paula Gómez / Pixabay

El sector immobiliari, sobretot l’unifamiliar, està experimentat una gran revolució pel que fa a la forma de construir les seves llars. Parlem de les cases prefabricades, això és, de cases que es construeixen a partir de mòduls que han estat elaborats prèviament en una fàbrica. Construir una llar amb mòduls prefabricats costa, depenent de la complexitat, des de quatre setmanes a pocs mesos, és a dir, molt menys que el temps que comporta aixecar una llar de forma tradicional. Un dels principals avantatges d’aquest tipus de llars és que solen ser més econòmiques, i els propietaris poden arribar a estalviar-se fins a un 50% del cost total. El material és més barat i a més, ja que es construeixen en menys temps, el cost de la mà d’obra també és menys elevat. 

S’utilitzen materials molt diversos, la majoria d’ells respectuosos amb el medi ambient. Un altre avantatge és que encara que sembli difícil de creure, els dissenys es poden personalitzar fins a l’últim detall. Això permet construir tot tipus de cases, sense la necessitat de què semblin de tall industrial. Es poden realitzar dissenys de tall minimalista, contemporani i molt moderns. 

Un altre fet destacat d’aquest tipus de construccions és precisament l’eficiència energètica. Els acabats solen ser de màxima qualitat, donat que incorporen les últimes novetats en eficiència energètica. Aquest fet fa que siguin construccions molt eficients i que permetin l’estalvi energètic de forma important. Les empreses constructores es preocupen per oferir una bona ventilació i una bona il·luminació natural, inclús es poden incorporar panells solars a les taulades, tot plegat per oferir un estalvi energètic important i ser més respectuós amb el medi ambient. 

Un altre avantatge és que es poden construir en qualsevol lloc. Cal preparar el terreny per començar a col·locar els mòduls, però aquest tipus de construccions es poden fer tant en terrenys desnivellats com en altres tipus de sòls. Parlem en la majoria de casos de cases resistents gràcies a la seva flexibilitat. Això permet que la construcció pugui resistir el moviment del sòl. En cas de sisme, per exemple, la seva estructura es pot ondular de forma lleugera i absorbir les vibracions i per tant sobreviure a un d’aquests fenòmens naturals. 

Sens dubte la construcció de cases prefabricades està sent tota una revolució pel sector immobiliari, els avantatges són molts i cada cop són més els clients d’arreu del món que s’estan decantant per aquest tipus de construccions. La rapidesa amb la qual es poden construir i l’estalvi econòmic que suposen, lligat a l’estalvi energètic, són segurament les particularitats que estan ajudant al mercat de la construcció prefabricada a seguir creixent. 


Comentaris

envia el comentari