IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

La Seguretat Social, condemnada per perjudicar una pacient amb càncer de mama

Una jutge ha estimat la demanda d'una treballadora a qui van reduir el grau d'incapacitat després d'una revisió

Institut Nacional de la Seguretat Social | Cedida

Una treballadora de la neteja de 48 anys de Barcelona amb càncer de mama va presentar una demanda al jutjat social número 19 de la ciutat per la decisió que va prendre l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de rebaixar-li el grau d'incapacitat després d'una revisió rutinària, i la jutge titular ha estimat la demanda i ha revocat la decisió de l'INSS. La treballadora va patir un càncer de mama pel qual li van haver d'extirpar el pit dret, i a més va patir diverses lesions a l'espatlla a causa del tractament amb quimioteràpia i radioteràpia. També se li va detectar el risc de patir càncer d'endometri i d'úter, i un trastorn psicològic a causa de l'estrès, fet pel qual la treballadora va iniciar el procés per demanar la incapacitat l'any 2013.

Poc després de fer la sol·licitud, l'INSS va concedir a la treballadora la incapacitat permanent absoluta, que significa una pensió fixa per la incapacitat de realitzar funcions laborals. El 2015, després d'una revisió mèdica rutinària, la Seguretat Social va decidir reduir el grau d'incapacitat a la dona al·legant que les lesions a l'espatlla només suposaven una «breu limitació», que el procés oncològic estava controlat i que el trastorn psicològic no era incapacitant, la qual cosa reduïa la pensió de la treballadora i la considerava «oficialment apta» per realitzar un tipus de feina menys físic que la de neteja.

Segons informa 'El Periódico', la sentència obliga l'INSS a restituir la incapacitat permanent absoluta a la dona perquè considera que encara hi ha «risc de recaiguda de la patologia» i que no han millorat «les seqüeles físiques ni psicològiques» que se'n deriven. Per tant se li ha de restituir la pensió de 947 euros mensuals amb efectes retroactius, i queda oficialment registrat que la dona no podrà desenvolupar cap mena d'activitat laboral a causa dels seus problemes de salut.


Comentaris

envia el comentari