ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La Seguretat Social considera que un home que va morir a Burgos està «capacitat» per treballar

La família va rebre una carta vint dies després de la seva mort, desestimant el seu recurs i anunciant que el difunt podia seguir treballant

La carta que suprimia la prestació econòmica al jove i li recomanava tornar a la feina | Cedida

Una família de Burgos està vivint uns moments molt insòlits, ja que, un mes després d'enterrar un familiar, la Seguretat Social segueix assegurant que aquest està capacitat per treballar. L'home, que feia tres anys que cobrava una pensió per incapacitat laboral, patia una pneumònia bipulmonar. A causa d'aquesta malaltia, li van quedar uns cristalls incrustats a un dels seus pulmons, que li impedien respirar amb normalitat i, per tant, que no li permetien seguir treballant. 

Un dia els va arribar una carta de la Seguretat Social, on se'ls comunicava que, com ja portava tres anys sense un brot, la malaltia passava de considerar-se «greu» a «comú». La família va buscar uns advocats per presentar recurs, i intentar que li mantinguin la incapacitat laboral al jove. Tres anys després de la seva última recaiguda, el passat 14 de febrer, l'home va ingressar novament en estat molt greu a l'Hospital de Burgos, a causa d'una altra pneumònia. 

El document que considerava que la malaltia del jove passava a ser «comú» | cedida

 

El dia 1 de març, la fàbrica de productes químics on treballava va trucar la família preguntant pel seu estat de salut i per informar-los que la Seguretat Social va enviar una carta a l'empresa, on indicava que el noi «havia passat a ser treballador de la fàbrica», retirant-li la prestació que rebia i la incapacitat. La família, mentre el jove estava a la Unitat de Cures Intensives, va decidir recórrer novament la decisió amb uns informes mèdics, i explicant la difícil situació en la qual es trobava el jove.

Finalment, el passat 14 d'abril, F.J.G.M. moria a causa d'una complicació, però el pitjor encara no havia arribat. Vint dies després de la seva mort, el passat 5 de maig, la família va rebre una notificació de la Direcció Provincial de Burgos, on se'ls notificava que quedava desestimat el seu recurs, i se'ls anunciava que el seu familiar estava perfectament «capacitat per seguir treballant». Ara, la família demana una rectificació a l'Administració, després de tots els obstacles que se li van posar a F.J.G.M. per mantenir la seva incapacitat i, sobretot, pel greu error comès després de la seva mort.  

La carta que van rebre els familiars del jove, 20 dies després de la seva mort | Cedida

 

L'Administració considerava que el jove podia seguir treballant | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari