La Seguretat Social tanca la meitat d'oficines a Barcelona

Les seus que segueixen en funcionament estan saturades
S'ha reduït dràsticament el nombre d'oficines des del 2010 | Cedida

 

El nombre de seus de la Seguretat Social a Barcelona s'ha reduït a la meitat durant els últims set anys. Des del 2010, el servei ha passat de comptar amb deu oficines a tenir-ne només cinc, i aquesta disminució afecta directament a la rapidesa i eficiència de l'administració: les seus que es mantenen obertes avui dia es troben saturades. L'oficina de la Tresoreria General de l'Esquerra de l'Eixample, al passatge de Mercader, tanca aquest divendres després de 23 anys en funcionament. Una treballadora de l'administració mostra la seva indignació amb el tancament: «Com pot ser que deixin una seu tan cèntrica que dona servei a 900 empreses i despatxos professionals de Balmes, Muntaner o rambla de Catalunya?».

S'ha habilitat una planta a la seu central per tal que els usuaris facin gestions d'afiliació o recaptació, però un empleat explica que aquesta no és la solució: «La utilitzen per fer feina interna, no atenen el públic per fer vides laborals o autònoms, i hauria estat una bona alternativa al tancament de la de Mercader perquè ara el centre s'ha quedat sense oficina». 

El servei cada cop està més saturat: les cues, de fins a dues hores, s'acumulen als carrers de les seus de Drassanes, Indústria, Rocafort i Nou Barris. La CGT ha reclamat, sense èxit, la contractació de 140 persones per poder fer front a les gestions ciutadanes de forma més eficient. 

 

Una de les oficines amb més saturació és la de Rocafort, on els usuaris asseguren que l'administració no dona l'abast davant del volum de feina que ha d'assumir. En una situació semblant està també la seu de Nou Barris, que s'haurà de fer càrrec de qui abans utilitzava aquest servei a Gràcia. La congestió no fa més que créixer a totes les oficines davant de la contínua reducció de plantilla que pateix l'entitat pública a la ciutat comtal.