IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La síndica de Barcelona investiga cinc llars d'avis arran d'una queixa per males condicions

El mal estat de la residència, la falta de plantilla d’auxiliars de geriatria i la manca d'higiene són algunes de les raons per les quals les famílies dels residents han contactat amb la defensora del poble

Concentració de les famílies dels residents per queixar-se sobre les males condicions de les llars. | FAVB

Maria Assumpció Vilà, la síndica de Barcelona, ha acceptat una queixa col·lectiva per part de cinc famílies i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) contra cinc llars d'avis de la ciutat que, segons els familiars dels afectats, no donen una atenció adequada als residents. Segons recull 'La Vanguardia', la defensora ha reclamat a l'Ajuntament, mitjançant un comunicat, informació sobre possibles inspeccions als centres implicats en la queixa, i ha demanat si el consistori té alguna «planificació» per respondre al greu «dèficit de places residencials».

  

La queixa presentada a Vilà fa referència a les llars d'avis dels districtes de Sants-Montjuïc, Sant Andreu, Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí. Les famílies afectades han denunciat el mal estat de la residència, la falta de plantilla d'auxiliars de geriatria, la manca d'higiene i els problemes d'alimentació, entre d'altres. Avui, 15 de juny, la coordinadora de familiars de les residències per a les persones majors, la plataforma SOS Gent Gran Barcelona-Viure amb Dignitat i la FAVB han protagonitzat una concentració davant el Palau de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari