La sorprenent història de la presidenta de Supermercats Dia

Ana María Llopis és veneçolana i actualment, també forma part del consell d’administració del Banc Santander

Imatge de la presidenta de Supermercats Dia, Ana María Llopis. | Cedida.

Fa uns dies, el programa «Salvados» va crear una revolució mediàtica en parlar sobre Mercadona. En el nostre país, només una cadena de supermercats és capaç de fer-li ombra a l’empresa de Juan Roig: Supermercats Dia, tal com explica Vanitatis. Darrera d’aquesta gerència s’amaga una dona amb una gran història al seu darrera. La veneçolana Ana María Llopis, que també forma part del consell d’administració del Banc Santander i una de les poques dones que exerceixen com a presidenta d’empreses de l’IBEX 35 a Espanya.

Llopis té 61 anys, toca el piano, escriu relats infantils i és una gran aficionada a la ceràmica. Està casada amb el catedràtic de física Félix Ynduráin Muñoz, considerat un dels investigadors més importants del nostre país. També tenen un fill, Jaime, que va estudiar arquitectura i actualment, viu a París. Llopis està doctorada a la Universitat de Berkeley, però en arribar a Espanya va haver de vendre detergents en un supermercat, «a mi em va tocar, durant sis mesos, anar venent detergents i netejant els prestatges». Seguidament, va aconseguir treball al departament de Ciència de Materials de la Universitat Complutense, fet que li va permetre conèixer al seu marit i quedar-se al país dels seus orígens.

Però un fet va marcar el camí de la seva vida: la malaltia del seu pare, que patia Alzheimer. Llavors ella i les seves dues germanes van decidir portar-lo a Espanya, on Llopis va habilitar unes golfes en el mateix pis on ella residia per tal de fer-se càrrec del seu pare. En aquell moment, era una de les empresàries més exitoses del nostre país sent la vicepresidenta d’Indra.

Anys abans, una pròpia malaltia patida en carn pròpia va poder marcar la seva vida per sempre. Després de patir diversos avortaments, Llopis va tenir un embaràs molar que li va originar una coriocarcinoma. Això va provocar que hagués de ser tractada a Anglaterra, ja que molts metges d’aquí li havien assegurat que tenia un càncer terminal que podia acabar amb la seva vida. El seu somni de ser mare es va veure trencat de nou. La protagonista va haver de superar molts obstacles abans d’aconseguir tenir el seu únic fill, Jaime.

Durant tot aquest temps, Llopis ha passat totalment desapercebuda sortejant de forma brillant possibles adversitats mediàtiques. A dia d’avui, és una dona molt respectada i valorada al món empresarial per tot el que ha aconseguit.


Comentaris

envia el comentari