IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La UE destina 20 milions d'euros a una empresa de Barcelona per investigar malalties infeccioses

El capital es destinarà en fer recerca de mètodes preventius de malalties d'origen víric i amb capacitat infecciosa, tal com la meningitis, o infeccions gastrointestinals

Els diners podrien suposar revolucionaris descobriments en matèria de prevenció medicinal | delCamp.cat

 

La Unió Europea ha concedit aquest dijous un crèdit de 20 milions d'euros a una start-up del sector biomèdic de Barcelona perquè pugui desenvolupar i comercialitzar un dispositiu capaç d'identificar en una hora els agents infecciosos que causen malalties com la meningitis o infeccions gastrointestinals i respiratòries. El préstec s'ha signat en el marc d'iniciatives per promoure la recerca en matèria de malalties infeccioses del Banc Europeu d'Inversions. El comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas, ha destacat que els diners donaran suport «a la lluita contra les principals amenaces per la societat, com ara la resistència als antibiòtics».

STAT-Dx serà la beneficiària del préstec | Cedida

L'empresa que rebrà els diners europeus és STAT-Dx, fundada l'any 2010 i amb importants inversors internacionals del sector de la salut. La companyia està especialitzada en el desenvolupament, la fabricació i la comercialització de dispositius de diagnosi en serveis on calen resultats ràpids i precisos com ara davant de malalties infeccioses o en els serveis d'urgències dels hospitals. Els 20 milions d'euros de préstec per STAT-Dx formen part del programa InnovFin del Banc Europeu d'Inversions, una nova eina de finançament que compta amb 24.000 milions d'euros per a empreses que es dediquin a la recerca i la innovació d'alt risc. Els crèdits els ofereix el BEI amb la garantia del programa Horitzó 2020, en una combinació dels diversos instruments europeus de finançament on també s'inclou l'anomenat pla Juncker.


Comentaris

envia el comentari