ÚLTIMA HORA

Sanitat confirma més de 8.500 nous casos de coronavirus des de divendres

ÚLTIMA HORA

👑 Joan Carles I decideix marxar d'Espanya

La valenta confessió de Beatriz Luengo

La popular actriu d' 'UPA' torna a ser notícia amb la seva participació a 'Tu cara me suena'

Luengo | CatalunyaDiari.cat

Beatriz Luengo, nascuda a Madrid el 1982, és una compositora, cantant, actriu i ballarina espanyola, molt coneguda no només a Espanya sinó també a Portugal, França, Itàlia i Amèrica. És especialment coneguda per la seva participació a la mítica sèrie Un paso adelante, i per la canción Pretendo hablarte, que va ser la sintonia oficial de la Volta Ciclista a Espanya de 2008.

Abans d'Un paso adelante, ja tenia una trajectòria prou llarga: als 11 anys va ser seleccionada per formar part del El circ de Rita i Miliki, i amb 12 va signar el seu primer contracte discogràfic amb PolyGram, encara que aquest àlbum mai va arribar a ser publicat. Als 15 anys debuta en el món del teatre i arribaria a actuar a La màgia de Broadway, Jekyll and Hyde -al costat de Raphael-, Germans de Sang, Annie o Grease, entre d'altres.

Després de participar en papers episòdics en sèries de televisió com El comisario o Periodistas, aconsegueix el 2001 un paper protagonista en la sèrie Un paso adelante que estrenava Antena 3, basada en la vida d'uns alumnes en una escola de ball. I ull, perquè ha estat la sèrie més venuda en la història de la televisió espanyola passant per més de 80 països, com França, Alemanya, Itàlia, Xile, Cuba, Mèxic o Sèrbia.

La fi d'una sèrie tan estimadasempre sol generar una sensació especial en els seus fans. Fenòmens així marquen molt als seguidors, però també als propis actors. Així ho ha reconegut recentment Beatriz, que ha descrit com després d'acabar la producció va patir una depressió. Segons recull Vertele, Beatriz va assegurar que li va ser summament complicat que el seu treball resultés reconegut després d'acabar la sèrie:

"M'hauria agradat molt tornar a ser el que era abans. Hi havia guanyat premis per actriu revelació i havia actuat en teatre, però es va fer la meva imatge que era ballarina. Era impossible fer el salt al cinema i et deien que estaves cremada amb 22 anys. "

No hi ha mal que per bé no vingui: el 2004 es va convertir en empresària i aprofitant que s'identificava amb el ball, va fundar la seva pròpia escola de dansa i activitats culturals al seu barri natal, Hortaleza, a Madrid. El centre amb més de 900 metres es distribueix en dues plantes i set sales de diferents mides. Beatriz és la directora de l'escola amb la seva mare. A més, ara és una de les concursants de 'Tu cara me suena', de manera que aquesta depressió i aquests mals moments han quedat, segur, de costat.


Comentaris

envia el comentari