La vida de Cristina Sánchez, la primera dona torero d'Europa

Toreros com Jesulín de Ubrique o Francisco Rivera es negaven a compartir cartell amb ella i fins i tot la criticaven
Cristina Sánchez en una correguda de toros | Cedida

 

Cristina Sánchez, filla del torero Antonio Sánchez, amb només 24 anys va decidir abandonar els seus estudis i feina de perruqueria per dedicar-se al que més l'apassionava, els toros. Va ser llavors quan es va matricular a l'Escola de Tauromàquia de Madrid, on es va formar amb l'exmatador Gregorio Sánchez. Dos anys més tard, amb 26 anys va matar el seu primer toro a què li va tallar la cua, segons informa 'La Vanguardia'. Va ser llavors quan es va convertir en la primera dona torero de tota Europa. A Torrejón d'Ardoz va lluir per primera vegada un vestit de torero i després que toregés de manera professional a Quito, Equador, el 1993 va participar en la fira de Valdemorillo de Madrid. Cristina tenia com a padrí a Curro Romero i a José María Manzanares com a testimoni. La premsa definia el seu toreig com a «ortodox de patró clàssic». El record de la seva curta trajectòria al món del toreig ha tornat a l'actualitat després de la mort del torero Dámaso González, ja que Cristina va acudir al seu funeral al costat dels familiars i amics del torero.

En diverses ocasions Cristina Sánchez va assegurar que la dona «té la possibilitat d'incorporar més art, sentiment i una estètica diferent», no obstant això, la contractaven per a escasses corregudes de toros. Fins i tot toreros com Jesulín de Ubrique o Francisco Rivera es negaven a compartir cartell amb ella i fins i tot la criticaven. El fill de Carmina Ordóñez va arribar a assegurar: «Cristina Sánchez l'única cosa que ha fet és prendre l'alternativa. Jo segueixo creient que cal tenir dos ous per posar-se davant d'un toro i triomfar a les principals places», després que s'anunciés la seva retirada.

 

Tot i que encara no s'han esclarit els detalls, la seva retirada el 18 de maig de 1999 podria deure's pel seu paper en el món de la tauromàquia, és a dir, al fet que en ser dona no se sentia acceptada. Aquest mateix any, es va acomiadar definitivament del món del toreig amb 20 orelles tallades i 22 torejos a les seves esquenes.Comentaris

envia el comentari