La vida de les filles de Zapatero després de la mítica fotografia gòtica a Washington

Les dues filles de l'expresident socialista s'han format en el món audiovisual

La coneguda fotografia de la família de Zapatero amb Barack i Michelle Obama | Cedida

El 23 de setembre del 2009 va ser un dia històric: el primer president negre de la història dels Estats Units es dirigia per primera vegada al plenari de les Nacions Unides. Però dues adolescents, de 13 i 16 anys, vestides de gòtiques, una morena i l'altra rossa, que estaven assegudes a les graderies de premsa i públic, i acompanyades per una escolta, centraven totes les mirades. Es tractava de les filles del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. 

Poc després de l'obertura de l'Assemblea General de l'ONU, es va produir una altra imatge. La Casa Blanca la va publicar a la galeria que el Departament d'Estat té a la pàgina web de Flickr. La fotografia es va fer al Metropolitan, on Barack Obama i la seva dona van oferir un sopar. A la imatge apareixen Zapatero i la seva dona, Sonsoles Espinosa, amb les seves dues filles, al costat de Barack i Michelle. Aquell 'look' amb el que Alba i Laura Espinosa van anar al Museu Metropolità de Nova York per acompanyar el seu pare a un acte oficial, va fer que l'home més poderós del planeta, líder del moment, es morís de rissa, d'igual forma que la seva dona, Michelle. Mentrestant, el president espanyol i la seva dona semblaven forçar el somriure per superar el moment que els estaven fent passa les seves «filles de negre».

Alba Rodríguez Espinosa a la portada de 'Diez Minutos' | Diez Minutos

 

Però, què ha passat amb elles després d'aquell moment que va marcar l'època a la Moncloa? Les dues són ja unes dones. Laura té ara 24 anys, i la seva germana, Alba, té 21. Les dues han seguit els passos de la seva mare, Sonsoles Espinosa, i l'art els crida més que les lleis. Alba, la petita, va ser portada fa tan sols dos anys i mig de la revista 'Diez Minutos'. La publicació explicava llavors que la jove persegueix a famosos amb la càmera. Fins i tot va arribar a acreditar-se per assistir com a fotògrafa a l'Hotel Ritz, per cobrir un 'photocall' de la presentació de la pel·lícula 'No llores, vuela', on va tenir l'oportunitat de fotografiar l'actriu Jennifer Connelly. Segons explica 'Informalia', era becària de la Universitat Europea. La seva preparació els va costar una fortuna als seus pares, perquè va estudiar Comunicació Audiovisual i Arts Escèniques al centre privat. 

 

Laura, la filla gran de Zapatero | Cedida

La major, Laura, va estar a punt de fer Filosofia, però, finalment, es va decidir pels mateixos estudis que la seva germana, la imatge, i es va matricular a un grau mitjà a la Escuela Superior de Comunicación, Imagen y Sonido, i va fitxar com a becària del departament de producció de la cadena de televisió Real Madrid Televisión. 14.400 euros li van costar a Zapatero els estudis de la seva filla. És el preu del grau mitjà d'Imatge i So al CEV. Als seus 24 anys, la filla de l'expresident del Govern segueix endavant amb la seva carrera, per convertir-se en una experta en el món audiovisual. Fa un any va entrar com a becària a Noho Comunicación, l'agència d'Alicia Catalán Heredero, filla de l'empresari i hoteler Antonio Catalán, fundador de la cadena NH, i actualment propietari d'AC Hotels. 


Comentaris

envia el comentari