La xarxa critica Cuatro i Telecinco per la seva cobertura dels atemptats

Els de Mediaset s'han enfrontat a tremendes crítiques a Twitter, també policials i fins i tot dues reporteres han hagut de ser detingudes pels Mossos per la seva «forma de treballar»

 

La cobertura informativa de Mediaset després dels atemptats de Barcelona i Cambrils ha deixat molt mala audiència per Mediaset, però encara pitjor ha estat la imatge que han transmès. Els seus espais i enfocament informatiu, tant en Cuatro com en Telecinco, han estat àmpliament criticats a les xarxes socials. A més, segons ha pogut saber ESdiario, entre efectius policials, tant és així que al final les seves queixes pel tractament han derivat en dues detencions. A les 16.25 h del dissabte, els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció de dos periodistes per «accedir a un domicili precintat». En concret, el pis que els germans Driss i Moussa Oukabir, vinculats amb els atemptats de Catalunya, té a Ripoll, a Girona, el qual està sent investigat per les autoritats. Les dues periodistes han estat trobades accedint a l'interior de l'habitatge, passant posteriorment a la disposició de les autoritats. Mediaset confirmava poc després que es tractava d'una periodista del grup amb una càmera d'una empresa externa que treballa en els seus informatius. Poc després van ser posats en llibertat, però la polèmica està servida.

 

Però això no ha estat tot, Telecinco va interrompre la seva programació habitual bastants minuts després que Antena 3 (17.33 h) i La Sexta, que ja emetia l'espai informatiu Más Vale Tarde, estiguessin informant de l'atemptat. Cuatro ho va fer molt més tard, va ser la cadena generalista que amb més demora va modificar la seva programació. Però els problemes aquesta vegada no es deriven de la capacitat de reacció, els espectadors han criticat durament a les xarxes socials les imatges que els canals de Mediaset estaven oferint dels atemptats, qualificant-les de «macabres i sensacionalistes». «Els de Telecinco tenen humanitat? Deixeu de mostrar els cossos», escrivia una espectadora. «Telecinco emetent imatges molt dures, més que per informar, busca audiència a través de la morbositat com sempre», compartia un altre usuari de Twitter.

 

 

Però també va haver-hi moltes crítiques, no solament ja a les imatges, sinó a la cobertura de Mediaset Espanya per entorpir la labor de les forces de seguretat, algunes d'elles abocades fins i tot des dels mateixos companys dels Mossos. «A Telecinco emetent un vídeo que mostra la localització de policies perseguint als terroristes», comentava un; «Telecinco emetent en directe imatges de l'operació policial a Barcelona. No importa ajudar a terroristes perquè l'audiència mana», escrivia un altre espectador que el seu tuit ha estat retuitejat gairebé 6.000 vegades. Per la seva banda, les bones notícies les hi ha apuntat Atresmedia, ja que la majoria dels espectadors han triat Antena 3 i La Sexta per informar-se dels atemptats, amb un lideratge pels de Atresmedia que es repetia durant tot el dijous i també durant el divendres.

 Comentaris

envia el comentari