Lady Gaga confessa que pateix trastorn d'estrès posttraumàtic per una violació

L'artista va ser violada quan tenia dinou anys

Lady Gaga en una entrevista. | La Nación
 
 

La famosa artista pop Lady Gaga ha confessat un dels seus secrets més profunds. Durant una visita a un centre per a joves LGTB, ha confessat que pateix estrès posttraumàtic a causa d'una violació que va patir quan tenia dinou anys. L'any 2014 ja va realitzar aquesta polèmica confessió, però no ha estat fins ara que les xarxes socials s'han fet ressò del terrible secret. «Vaig viure coses terribles. Ara, després d'una llarga teràpia física i mental puc riure'm d'allò» confessa l'estrella, encara que afegeix que va intentar seguir endavant, esborrant els records i assumint que no havia passat res.

Anys després, no va poder més i es va atrevir a parlar del tema. «Ni tan sols era capaç d'admetre que m'hagués passat alguna cosa» continua «Però ell era 20 anys més gran, com podia ser allò una cita?». La seva cançó Til It Happens To You parla d'aquesta dramàtica experiència: «El meu propi trauma m'ha ajudat a entendre el trauma dels altres». El trastorn d'estrès posttraumàtic pot aparèixer per moltes causes, ja sigui una guerra, una catàstrofe climàtica o una violació, i provoca un estrès sobtat del pacient i fins i tot por davant situacions quotidianes. Aquesta malaltia pot arribar a causar insomni, malson o explosions d'ira.

Encara que no existeix una cura definitiva per a aquesta dolència, existeixen mètodes que ajuden a reduir aquest estrès. En el cas de Lady Gaga «La meditació m'ajuda a calmar-me» explica a un grup de joves «Tinc una malaltia mental i per lluitar contra ella cada dia necessito que el meu mantra es mantingui relaxat».


Comentaris

envia el comentari